Dagens programI dag 10-20

En skramme på løvepoten

15. januar 2019

En skramme på løvepoten

En af de efterhånden store løveunger i GIVSKUD ZOO har fået en skramme på sin ene pote. Parkens dyrlæge har sat ind med tidlig behandling.


- Sådan, værsgo. Det var godt.

Dyrepasser Lisa Nielsen har for en kort stund isoleret GIVSKUD ZOOs ene et år gamle løveunge i en boks for sig i løvestalden. Den skal have medicin, og fordi den skal have det i et stykke kød, er det bedst at have den alene, så de andre løver ikke forsøger at tage kødet fra den.
Den tager hurtigt stykkerne fra den tang, Lisa Nielsen holder.  Derefter kan den blive lukket tilbage til resten af flokken.
Med i stalden er parkens faste dyrlæge Ditte-Mari Sandgreen, som holder øje med såret;

- Vi opdagede skaden forleden, da de blev lukket ind i stalden, og satte gang i hurtigt behandling, da jeg kunne se det var nødvendigt. Så nu får løveungen behandling hver morgen, til der er styr på såret.

Ingen gener hos løven
Det er uvist, hvordan den unge løve har fået skrammen.

- Såret er ret dybt, så løven har skåret poten på et eller andet i anlægget. Men om det er fra en vild leg, en klo fra en af de andre løver, et vildt spring fra tårnet i anlægget eller om det skyldes noget helt fjerde, det ved vi ikke, fortæller dyrlægen og tilføjer:

- Heldigvis er han ikke mærket af det. Han halter ikke og er ikke sløj. Så vi fortsætter behandlingen med medicin, og så holder vi selvfølgelig øje med ham i den kommende tid. Men umiddelbart forventer vi, at såret vil lukke sig igen snarest.

 

 

 

 

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.