Dagens programI dag 10-20

Edderkopaber krammer

7. juni 2022

Edderkopaber krammer

Et kram er en rigtig god måde at holde sig på god fod med andre. Og metoden bruges også blandt dyr.


I GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA sidder parkens brune edderkopaber af og til og krammer. Og det ser ud, som når mennesker krammer; armene er slynget godt rundt om hinanden. Nogle gange følger halerne også med og snurrer sig rundt om dem begge.

- Der er en ganske naturlig forklaring. De gør det simpelthen for at skabe bånd og undgå konflikter. Når de krammer, viser de nemlig hinanden, at de ikke har onde hensigter eller er interesserede i en konflikt. Og derved kan de forhindre sammenstød i flokken, forklarer biolog og kurator i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, Kim Skalborg Simonsen. 

Kram hos flere arter

I naturen ser man det ofte, når edderkopaber ses, efter at have været væk fra hinanden. Så virker krammet som en hilsen og er med til at reducere spændinger.
Og faktisk er det ikke kun edderkopaber, der benytter det for at undgå konflikter i flokken. Også andre abearter benytter sig af det, forklarer kuratoren:

- Man ser det især hos arter der lever i løst sammensatte flokke, der indeholder både hanner og hunner. Så man kan også se det hos chimpanser, som ellers også sagtens kan komme op at slås. Og her i parken ser i det også hos vores sulawesimakakker. Krammene er en måde at få ro på og holde sig gode venner, siger Kim Skalborg Simonsen og tilføjer:

- Det bruges også til at skabe kontakt og etablere et bånd med nogle dyr, man måske ikke kender. Blandt andet så vi det, da vi i første omgang introducerede vores edderkopabehun Sissi for vores han Dos. Og igen dette efterår, hvor vi fik hunnen Elie, så vi hende og Dos sidde og kramme. Og det er klart, at vi vil meget hellere se et kram end en kamp.

 

 

 

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.