Åbent i dag: 10-17

Edderkopaber krammer

07. juni 2022
Et kram er en rigtig god måde at holde sig på god fod med andre. Og metoden bruges også blandt dyr.

I GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA sidder parkens brune edderkopaber af og til og krammer. Og det ser ud, som når mennesker krammer; armene er slynget godt rundt om hinanden. Nogle gange følger halerne også med og snurrer sig rundt om dem begge.

- Der er en ganske naturlig forklaring. De gør det simpelthen for at skabe bånd og undgå konflikter. Når de krammer, viser de nemlig hinanden, at de ikke har onde hensigter eller er interesserede i en konflikt. Og derved kan de forhindre sammenstød i flokken, forklarer biolog og kurator i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, Kim Skalborg Simonsen. 

Kram hos flere arter

I naturen ser man det ofte, når edderkopaber ses, efter at have været væk fra hinanden. Så virker krammet som en hilsen og er med til at reducere spændinger.
Og faktisk er det ikke kun edderkopaber, der benytter det for at undgå konflikter i flokken. Også andre abearter benytter sig af det, forklarer kuratoren:

- Man ser det især hos arter der lever i løst sammensatte flokke, der indeholder både hanner og hunner. Så man kan også se det hos chimpanser, som ellers også sagtens kan komme op at slås. Og her i parken ser i det også hos vores sulawesimakakker. Krammene er en måde at få ro på og holde sig gode venner, siger Kim Skalborg Simonsen og tilføjer:

- Det bruges også til at skabe kontakt og etablere et bånd med nogle dyr, man måske ikke kender. Blandt andet så vi det, da vi i første omgang introducerede vores edderkopabehun Sissi for vores han Dos. Og igen dette efterår, hvor vi fik hunnen Elie, så vi hende og Dos sidde og kramme. Og det er klart, at vi vil meget hellere se et kram end en kamp.

 


Fotograf: Daniel Dornhöfer, IG: @the_bat_and_the_cats

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Event: Hunde i zoo 2024
16. april 2024
Mød voksne hunde og små hvalpe, oplev actionfyldte demonstrationer og hør hundeeksperter fortælle, n…
Verdensmålsarena skal overdækkes
15. april 2024
Et større anlægsarbejde er netop gået i gang i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. Parkens Verdensmålarena skal…
Fotograf skildrer GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA i ny bog
11. april 2024
Som fotograf Mette Mørk selv udtrykker det, forsøger man at suge det hele til sig, når man besøger G…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.