Dagens programI dag 10-20

Bongoer trives i nyt anlæg

10. juni 2020

Bongoer trives i nyt anlæg

Selvom indflytningen foregik med en smule forsigtighed, er bongoernes indflytning i deres nye anlæg gået over al forventning, og dyrene stortrives.


Det var med en smule forsigtighed og skepsis, da bongoerne rykkede fra deres faste anlæg på savanneruten i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA og ind i deres nye anlæg – et fuldstændigt nyetableret anlæg, som er placeret mellem parkens tipilejr og store afrikanske savanne med blandt andre næsehorn og savannebøfler.
Den ekstra forsigtighed er dog kastet til side, og den sjældne skovantilope lader til at trives i deres nye anlæg.

- Bongoer er meget sky og forsigtige af natur, så vi var spændte på, hvordan de ville tage indflytningen til alt det nye. Men de tog det i stiv arm. De undersøgte anlægget og gik rundt langs hegnet i ro og mag, helt uden stress, fortæller biolog i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, Kim Skalborg Simonsen.

En god måde at opleve dyrene
De nye omgivelser for bongoerne er ifølge biologen helt perfekte, fordi de minder om det, arten lever i i naturen.

- Der er skov, gemmesteder og niveauforskelle, som de kan smyge sig igennem og op på. Og vi oplever, at de bruger hele anlægget. De er også gode til at finde skyggepletter og hvile sig der, siger Kim Skalborg Simonsen og tilføjer:

- Samtidig giver anlægget os meget bedre mulighed for at formidle om den sjældne og truede art. Og nu kan vi også gå dertil med grupper og skoleklasser i stedet for at opleve dyrene fra køretøjer.

Gode tilbagemeldinger fra gæster
Også parkens gæster er glade for det nye anlæg. Både gæster i parken og følgere på facebook har rost det nye anlæg og stien.

- Vi er selvfølgelig glade for, at det bliver så positivt modtaget. For dyrene og formidlingsmæssigt er det nye anlæg helt klart en gevinst, og når så gæsterne synes det samme, er det jo super, siger biologen.

Rokade på savannen
Bongoernes indflytning i det nye anlæg betyder, at der er blevet plads på den afrikanske savanne til andre dyr. Så her deler verdens største fugl og verdens største antilope nu område.

- Vi har rykket strudse og elandantiloper ind i anlægget, hvor bongoerne gik før. Vi har for nogle år tilbage haft de to arter til at gå sammen, og også denne gang ser det ud til at gå rigtig fint. 

 

 

 

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.