Dagens programI dag 10-20

Bjørneungen hedder Uno

6. juli 2021

Bjørneungen hedder Uno

Brugerne på Vejle Amts Folkeblads hjemmeside har via en afstemning afgjort, at GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIAs brillebjørneunge skal hedde Uno.


I de seneste uger har brugere og læsere ved Vejle Amts Folkeblad kunnet være med til at afgøre, hvad GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIAs lille brillebjørneunge skal hedde. 
Først kunne man komme med forslag - dog med det fortegn, at det skulle kunne passe til en han, og så måtte det gerne klinge sydamerikansk, så navnet passede med artens oprindelsessted. 
Der kom flere hundrede forslag ind, og de tre navne, der blev udvalgt til finalen, var: 

Benito, som betyder velsignet
Osito, som betyder lille bjørn eller bamse
Uno, som betyder "et/en" eller "første", og dermed er en reference til, at brillebjørneungen er den første af sin slags i Danmark nogensinde.

Uno blev den klare favorit hos dem, der deltog i afstemningen. Næsten halvdelen mente, at det var det bedste navn, mens de to andre finalister lå meget lige; Benito fik 26 procent af stemmerne, mens og Osito fik 25 procent.

Dermed hedder Danmarks første brillebjørneunge nu Uno. 

Udover Uno kan gæster i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA møde forældrene til ungen, hunnen Nazca og hannen Raymi samt tvillingbrødrene Sonco og Tupa. Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.