Dagens programI dag 10-20

Bjørne var på vægten

14. juni 2019

Bjørne var på vægten

GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs to brillebjørne har været på vægten. Det er vigtigt for dyrepasserne at vide, hvad bjørnene vejer for at kunne tilpasse foder og følge op på dyrenes trivsel.


- Kom så, Tupa. Det var godt.

Dyrepasserne Christina Kolbæk og Lisa Nielsen samarbejder for at gennemføre en helt ny opgave; at veje GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs to nye brillebjørne Sonco og Tupa.
Christina Kolbæk sidder på hug foran den store blå pladevægt, som er sat op i et af rummene i stalden. Hun lokker bjørnene op på pladen med små æblestykker, men Lisa Nielsen styrer låger og tjekker vægten.

- Jeg tor, at han er helt oppe på pladen nu. Hvad siger vægten, spørger Christina Kolbæk?

- Den siger 109,4 kilo. Det noterer jeg, og så tager jeg Sonco ind, svarer Lisa Nielsen. 

Vigtigt at kende vægten
De to bjørne har været i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA i godt to en halv måned. Det er første gang, at dyrepasserne har haft mulighed for at veje de store dyr med den nye specialvægt.

- De har tabt sig lidt, efter de flyttede fra Storbritannien og herover. Og vi vil gerne holde øje med, at de ikke taber sig for meget. Det giver os både viden om, hvordan de trives, og hvilken fodermængde vi skal give dem. Samtidig er det vigtigt at kende dyrenes vægt, hvis for eksempel dyrlægen skal bedøve dem eller give medicin og tilpasse doser, fortæller Christina Kolbæk.

Fin vægt for begge bjørne
Lisa Nielsen har fået lukket Tupa fra rummet med vægten, og hun lader nu Sonco komme ind til vægten, så han også kan blive vejet. Han er lidt større end Tupa.

- Her siger vægten 116 kilo. Så de har faktisk ikke tabt sig særlig meget, fra da vi vejede dem i Storbritannien. Kun et par kilo for Sonco og et enkelt kilo for Tupa. Så det er rigtig fint, konkluderer dyrepasseren.

Dagens vejning tog kun godt et kvarter, og det er positivt, at det gik så let. Fremover vil de to dyrepassere nemlig gerne veje brillebjørnene hver uge, så de løbende kan holde øje med dyrenes stand og trivsel.

 

 

 

 

 

 

 

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.