Dagens programI dag 10-20

Babyboom i zoo

7. maj 2020

Babyboom i zoo

Forårets komme betyder, at der er masser af små nye unger i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA.


Hos giraffer, ulve, geder, ouessantfår, bisonokser, æsler, zebramangustere og hvidhalede gnuer er der i forårsmåneder kommet mange dyreunger. Og endnu flere er på vej.

- Det er helt som ventet. Hos nogen – som for eksempel bisonokserne – passer deres parringsperiode med, at ungerne kommer i foråret. Hos andre – som for eksempel geder – sætter vi hunner sammen med hannen, så det passer med, at ungerne kommer i denne periode, forklarer dyrlæge i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, Ditte-Mari Sandgreen.

Bedre odds
Ifølge dyrlægen er der en naturlig forklaring på, at der er babyboom om foråret:

- I naturen, hvor dyrene skal klare sig selv og selv finde mad, er overlevelseschancerne for nyfødte unger meget bedre om foråret. Det er ikke så koldt, så ungerne risikerer at fryse ihjel, og det er nemmere for dyrene at finde føde. Derfor er det praktisk med fødsler i løbet af foråret. Så kan ungerne vokse sig store og stærke forud for vinteren, så de er rustet til at klare den.

En særlig oplevelse
For mange af dyrene er det en fast forårstradition med unger. Derfor har dyrlægen tilset mange af de arter før. I år er der dog en art, der gør et ekstra særligt indtryk.

- Det er flere år siden der sidst var girafunger i parken og før min tid som dyrlæge her. Så det er rigtig specielt at opleve første gang. Der er noget helt særligt ved at stå overfor et nyfødt dyr, som faktisk er højere end en selv.

Det er muligt at følge med i fødsler af dyreunger i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA her.    

 

 

 

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.