Dagens programI dag 10-20

10.000 kroner til Plastic Change

5. maj 2020

10.000 kroner til Plastic Change

Gæsterne i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA har i forbindelse med parkens udstilling PlastikPlaneten doneret hjælp til arbejdet mod plastikforurening. Derfor har Givskud Zoo Naturfond med et økonomisk tilskud fra parken nu sendt 10.000 kroner afsted til Plastic Change.


Miljøorganisationen Plastic Change har siden grundlæggelsen i 2014 arbejdet for at modvirke den massive plastikforurening, der ses overalt i verden. Og nu har organisationen modtaget et tilskud til det vigtige arbejde fra Givskud Zoo Naturfond.
Gæster i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA har igennem 2019 kunnet opleve udstillingen PlastikPlaneten og har i den forbindelse kunnet donere penge til kampen mod den globale plastikkrise via Givskud Zoo Naturfond.
Det har mange gæster gjort, og GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA har suppleret beløbet op, så Givskud Zoo Naturfond nu har sendt 10.000 kroner afsted til Plastic Change.

- Det er utrolig vigtigt, at vi arbejder for at stoppe den verdensomspændende plastikkrise, og vi er glade for, at vi har i parken både kan formidle om problemet til vores gæster gennem vores særudstilling PlastikPlaneten – og at vi nu også kan bidrage til kampen økonomisk med dette tilskud til Plastic Change, siger formidlings- og marketingchef i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, Morten Hechmann Andersen.

Alle kan gøre en forskel
Plastic Change arbejder for at få politikere og erhvervsliv til at handle aktivt for at modvirke den udvikling, der er i gang. Hvert år er der nemlig 8 til 12 millioner ton plastik, der ender i verdenshavene. Og hvis det ikke bliver stoppet, vil der om blot fem år være et ton plastik i havet for hver tre ton fisk.

- Det er virkelig sørgelige udsigter, og derfor skal vi alle tage ansvar for at ændre det – både i hjemmet, på arbejdspladsen, i offentligheden og på højeste politiske plan, siger Morten Hechmann Andersen og tilføjer:

- Det er selvfølgelig en kæmpe opgave, som ikke bliver løst over en enkelt nat. Men med små skridt hvor man udfaser brug af plastik så vidt muligt, så kan vi gøre en forskel i en mere bæredygtig retning, hvis vi alle bakker op.

Også i sæson 2020 vil det via udstillingen PlastikPlaneten være muligt at donere penge til Givskud Zoo Naturfond – som så vil sende pengene videre til kampen mod plastikkrisen.

Du kan læse mere om Plastic Changes arbejde her: https://plasticchange.dk/

 

 

 

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.