Dagens programI dag 10-18
GIVSKUD ZOO arbejder sammen med andre zoologiske haver for at bevare dyrearter.

Vi tager ansvar

GIVSKUD ZOO arbejder sammen med zoologiske haver i hele verden. For at sikre optimale forhold for avl bliver der ført stambøger over arter, og der arbejdes målrettes på at bevare truede dyrearter.

Daza
DAZA (Danish Association of Zoos and Aquaria) er en forening, der består af Danmarks 16 største zoologiske haver og akvarier, herunder GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA.  De arbejder sammen om at øge interessen, forståelsen og respekten for dyr og natur. For at være med i DAZA skal dyreparkerne leve op til en række krav og regler om blandt andet pasning, formidling, avl og udveksling af dyr. DAZA deltager også i internationalt samarbejde på europæisk plan (EAZA) og verdensplan (WAZA).

Eaza
I Europa arbejder en række zoologiske haver tæt sammen i sammenslutningen EAZA (European Association of Zoos and Aquaria). GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA er medlem af organisationen, der blev stiftet i 1992.
EAZA arbejder blandt andet for at sikre og bare truede dyrearter samt formidle viden om dyr.
Under EAZA arbejder de zoologiske haver tæt sammen om avl, og for hver af de truede dyrearter, som lever i zoologiske haver, sidder der koordinatorer og bestemmer, hvilke dyr der bør være hvor, og hvilke dyr der bør parres for at sikre optimale forhold for at bevare arterne og undgå indavl.  

Waza
WAZA (World Association of Zoos and Aquariums) er en sammenslutning af en række zoologiske haver og akvarier rundt om i verden. I modsætning til EAZA som blandt andet er et praktisk samarbejde mellem zoos, arbejder WAZA på et mere teoretisk og oplysende plan, hvor der er fokus på formidling om dyr, natur og miljø.   

De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.