Åbent i dag: 10-17

Fra 2020 til 2023

2023

Farvel til elefanterne - en epoke slutter

I mange år har gæster kunnet opleve elefanter i parken, men i 2023 blev der sagt endeligt farvel til de store dyr. Parkens to gamle asiatiske elefanter, Medu og Sandrine, blev aflivet på grund af alders- og sygdomsrelaterede årsager. De blev henholdsvis 54 og 57 år, så det var meget gamle elefanter, der sjældent lever, til de er 60.

 

 

For første gang nogensinde i Danmark; brillebjørnetvillinger
En sensationel fødsel finder sted i begyndelsen af februar; to brillebjørnetvillinger bliver født hver deres dag, hhv. 1. og 2. februar. De to hanner får navnene Machu og Picchu.

Ny art og unger
I begyndelsen af året rykker en ny art, hvidnæset næsebjørn, ind i parken. De får unger i maj måned. 

Endnu et bæredygtigt skridt 
Parken arbejder videre med sin bæredygtighedsstrategi og bæredygtige tiltag. Et af dem er at få opsat ladestandere til elbiler.

Hjælp via Givskud Zoo Naturfond
Fra 2023 allokeres der 10 kroner pr. solgt billet og årskort i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA til Givskud Zoo Naturfond. Pengene går ubeskåret til dyre- og naturbevarelsesprojekter i ind- og udland.

Fremtidens dyrepassere på Zooskole
For børn fra 8 til 12 år bliver det i 2023 muligt at komme på Zooskole i en eller to dage i børnenes skoleferier. Her følger de med guider rundt og lærer mere om livet og arbejdet i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA.

Et væld af børneshows
Der bliver skruet op for underholdningen igennem sæsonen. Udover at invitere til events med dyre- og naturfagligt fokus holder GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA også shows for børn med kendte kunstnere, som optræder med musik og sjov.

Besøgstal: 418.118

 

Det sker uden for GIVSKUD ZOO
I klimakrisens tegn; 2023 blev det varmeste år siden 1800-tallet, hvor man begyndte at registrere temperaturforandringer. Der blev også sat dansk regnvejrsrekord, og Danmark blev ramt af både stormflod og snestorm. 
Regeringen vedtager at sløjfe Store Bededag som helligdag, så sidste Store Bededag bliver fredag den 5. maj 2023.
Der udbryder krig mellem Israel og Hamas, da Hamas angriber Israel, dræber 1.200 og bortfører over 200 gidsler. Også krigen mellem Rusland og Ukraine fortsætter.
Dronning Margrethe den 2. melder ud i sin nytårstale, at hun vil abdicere i 2024 og overlade tronen til sin søn Kronprins Frederik.

 

 

2022

GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA åbner Europas største pingvinanlæg

Ved sæsonåbningen lørdag den 2. april åbner parken Europas største pingvinanlæg, hvor godt 70 pingviner rykker ind. Det imponerende anlæg er 6.000 kvadratmeter stort, og bassinet rummer 900.000 liter vand. Der er plads til op til 200 humboldtpingviner i alt, som parkens gæster kan opleve fra en sti gennem anlægget, fra en bro og platform samt undervandskig.  

 

 

Det mest besøgte år nogensinde i parkens historie
2022 bliver det mest besøgte år, siden GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA slog portene op i august 1969. Over 450.000 gæster går gennem indgangen i løbet af året.  

Lemurer på springtur
Hele landsdelen følger med, da tre unge han-lemurer stikker af fra parken. De opholder sig i et område ikke så langt fra parken. Efter nogle dage bliver dyrene indfanget og bragt tilbage til deres anlæg i parken. 

Ny dyrlægeklinik og personalefaciliteter
GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA anlægger en ny bygning, hvor dyrepasserne får pause- og omklædningsrum. Derudover er der kontorer og en ny dyrlægeklinik med blandt andet obduktionsrum og laboratorium.

Danhostel GIVSKUD ZOO bliver til GIVSKUD ZOO - HOSTEL
Parkens vandrerhjem udtræder af Danhostel-kæden, og drift varetages nu kun af parken.

Hjertesikker Zone
GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA godkendes som en Hjertesikker Zone, det vil sige et område med forskellige tiltag, der skal øge chancen for overlevelse, hvis en person får hjertestop.

 

Besøgstal: 453.604

 

Det sker uden for GIVSKUD ZOO
Rusland invaderer Ukraine. Krigen får enorme konsekvenser, og mange ukrainere flygter. Invasionen påvirker hele verden og skaber inflation og massive prisstigninger. 
For første gang nogensinde kommer Tour de France til Danmark. Løbets tre første etaper og 394 kilometer bliver kørt i Danmark. Den 24. juli indtager danskeren Jonas Vingegaard fra Team Jumbo-Visma podiet i Paris som vinder af det 109. Tour de France. 
Corona ophæves i februar som samfundskritisk sygdom og dermed bortfalder alle restriktioner. 

2021

Brillebjørneunge i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA

Den 8. februar blev der for første gang nogensinde født en brillebjørneunge i Danmark. Den lille unges forældre er et meget vigtigt par i det europæiske avlssamarbejde. Efter en navneafstemning får ungen navnet Uno - i betydningen nr. 1 eller den første. 
Han bliver en publikumsfavorit igennem sæsonen, og mange gæster oplever ham tumle rundt i det store bjørneanlæg med sin mor. 

Coronapas ved indgangen
Ligesom i 2020 er 2021 præget af corona. Der bliver indført masser af restriktioner - blandt andet må GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA ved sæsonåbningen kun lukke gæster ind, som kan fremvise coronapas. Derudover er der blandt andet forsamlingsforbud, som gradvist lempes, samt påbud om brug af mundbund. 
GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA bliver tvangslukket sammen med en stor del af samfundet i februar. Og igen i juni tvangslukkes parken i fire dage på grund af for høj coronasmitte i Givskud Sogn. Parken får dog dispensation til at genåbne, dog med krav om daglige test af medarbejderne.  

Generationsskifte hos næsehornene
I bestræbelserne på at få unger i næsehornsflokken foretager GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA en ombytning af hanner. Parkens hidtidige han Otzee rykker til en anden zoologisk have, mens hannen Gus rykker ind. Derudover flytter hunnen Savannah, som blev født i Givskud i 2017 fra parken. I stedet kommer den unge hun Aranka til parken.

Ny isbar åbner
For at skabe en bedre oplevelse for gæsterne bliver Safari Shop bygget om, så der kommer mere plads i butikken. Samtidig bygges Safari Isbar i tilknytning til shoppen.

Besøgstal: 374.599

 

Det sker uden for GIVSKUD ZOO
Den kæmpeodder, som GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA sendte til genudsættelse i Argentina, Coco, får tre unger med sin mage Alondra.
COVID-19 er fortsat på verdens dagsorden. Mange danskere bliver vaccineret, og coronapasset gør sit indtog.
Der afvikles EM i fodbold, OL i Tokyo og VM i håndbold for kvinder. Især huskes kampen mellem Danmark og Finland i parken, hvor danske Christian Eriksen faldt om med hjertestop.
Tilhængere af republikanernes Donald Trump stormer Kongressen på grund af utilfredshed med valgresultatet. Joe Biden indsættes som præsident. 

2020

Parken åbner nyt anlæg til bongoantiloper og ny gangsti

I 2020 åbner et nyt skovfyldt anlæg til bongoantiloperne - et anlæg med mere realistiske omgivelser for dyrene.
Det fuldendes af en gangsti, som forbinder parkens store parkeringsområder P1 og P2. Herfra kan gæster opleve antiloperne på en anderledes måde end tidligere, hvor dyrene kunne opleves fra bil og bus på safarituren. 
Udover at se bongoer kan gæster også opleve dyrene på den store afrikanske savanne og komme tæt på blandt andre næsehorn og savannebøfler langs den nyanlagte sti. Den nye sti gør det muligt for gæster at gå rundt i hele parken - en tur på godt seks kilometer.  

 

COVID-19 sætter sine spor

2020 blev på mange måder den mest specielle sæson nogensinde. Parken skulle egentlig åbne i begyndelsen af april, men på grund af COVID-19 og nedlukning af Danmark blev åbningen udskudt ad flere omgange. Da parken endelig måtte slå portene op i slutningen af maj, var det med et underskud på mange tusinde gæster og en ringe udsigt til besøgende fra udlandet. Dog lykkes det at indhente meget af det tabte, da mange danskere besøgte parken over sommeren. Og derfor landede det endelige besøgstal på kun 10.000 under det oprindelige budget.   

Tre kuld løveunger
Efter godt to et halvt år uden unger kommer der igen små løver i parken. Over sæsonen kommer der hele 10 unger fordelt på tre kuld. De bliver populære blandt gæsterne, og ungerne er et godt startskud på det, der skal blive til en nye stærk flok i parken.   

Farvel til Jumba
En af GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA helt bemærkelsesværdige dyr, elefanten Jumba, bliver aflivet. Hun var over 50 år gammel og døjede med aldersrelaterede helbredsproblemer. Mange kendte hende, fordi hun i nogle år trillede rundt med en stor bold i anlægget. 

Besøgstal: 364.907

 

Det sker uden for GIVSKUD ZOO
Hele verden rammes af COVID-19 og de enorme konsekvenser, pandemien får. 
Den politiske dagsorden i Danmark kommer især til at handle om MeToo og krænkelser. 
Republikanernes Donald Trump taber præsidentvalget i USA i november. Hans efterfølger bliver Demokraternes Joe Biden. 

Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.