Dagens programI dag 10-17
GIVSKUD ZOO arbejder aktivt for at bevare truede dyrearter.

Bevarelse af truede arter

Desværre er mange dyrearter i verden i dag truede. Vi kan inden for "murene" i GIVSKUD ZOO være med til at bevare dyrearter, der er truede i naturen. Men vi hjælper faktisk også dyr i deres naturlige leveområder.

Genbank for truede arter

En stor del af GIVSKUD ZOOS dyr er truede. Det gælder blandt andet gorillaer, kæmpeoddere, elefanter og bongoer. Ved at holde dem i fangenskab sikrer vi, at arten ikke forsvinder helt, hvis arten skulle uddø i naturen. Gennem avlssamarbejder sikrer vi, at arternes gener holdes sunde, og at der ikke skal hentes yderligere dyr fra naturen. De zoologiske haver arbejder således sammen om at bevare en sund bestand.

 

Tilbage til naturen

Kun i meget sjældne tilfælde kan det lade sig gøre at genudsætte dyr fra fangenskab til naturen. Måske er deres levesteder eller fødegrundlag forsvundet. Dyr fra fangenskab er også vant til mennesker, hvilket vil kunne give nye problemer i naturen. Men i sjældne tilfælde kan det lade sig gøre, og således er for eksempel hjorteantiloper fra GIVSKUD ZOO over flere omgange blevet sendt til deres oprindelige leveområder i Punjab-provinsen i Pakistan. Vi har også medvirket til genudsættelse af przewalskiheste

i Mongoliet.

 

GIVSKUD ZOO Naturfond

Hvert år donerer GIVSKUD ZOO gennem vores egen naturfond penge til forskellige naturgenopretnings- eller bevaringsprojekter rundt om i verden. Vi deltager også i EAZA-kampagnen, der hvert år sætter fokus på en truet dyreart eller dyregruppe i verden. Så selv om dyrene skal ses her i GIVSKUD ZOO, rækker effekten af GIVSKUD ZOOs arbejde meget længere.

 

De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.