Dagens programI dag 10-17
GIVSKUD ZOO har anlagt et stort pilerensningsanlæg, som er vigtigt for driften af parken.

Pilerensningsanlæg

I 2003 anlagde GIVSKUD ZOO et stort pilerensningsanlæg, der ikke kun aftager alt spildevandet fra dyreholdet, men også producerer store mængder foder til mange af vore dyr.

Kilometervis af slanger

I området bag legepladsen ved P2 ligger det 3,6 hektar store pilerensningsanlæg. Det består af flere end 60.000 planter af flere forskellige pilesorter. 
Arealet er opdelt i tre afsnit af 1,2 hektar, hvor der er udlagt 4.000 m drypslange i hver - i alt ca. 12 km. Her igennem pumpes alt vand fra staldrengøring og fra søerne, når de tømmes, og dertil kommer al regnvand fra P1.
 

Pilen optager næring

I spildevandet fra staldene er der store mængder næringsstoffer blandt andet kvælstof (nitrat) og fosfor. Pilene optager denne næring, og benytter den til selv at gro. Anlægget kan optage 500 kg kvælstof, 120 kg fosfor og 750 kg kalium fra spildevandet pr. år.
 

Et stort udbytte

Vi havde forventet at kunne høste omkring 60 ton pil hvert år, men det reelle tal har vist sig meget større. Vi fodrer således hvert år med ikke mindre end 65.000 kg pil til elefanter, giraffer og gorillaer. Derudover fælder vi ca. 45 ton, som vi indtil videre sælger. 
På længere sigt håber vi at kunne lave en del af de mange ton om til pileflis og forbrænde dem i vores løvestald. Den er nemlig opvarmet med et træpillefyr - med træpiller som vi i øjeblikket køber.

De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Findsmiley Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.