Dagens programI dag 10-20
GIVSKUD ZOO har anlagt et stort pilerensningsanlæg, som er vigtigt for driften af parken.

Pilerensningsanlæg

I 2003 anlagde GIVSKUD ZOO et stort pilerensningsanlæg, der ikke kun aftager alt spildevandet fra dyreholdet, men også producerer store mængder foder til mange af vore dyr.

Kilometervis af slanger

I området bag legepladsen ved P2 ligger det 3,5 hektar store pilerensningsanlæg. Det består af flere end 60.000 planter af flere forskellige pilesorter. Arealet er opdelt i tre afsnit af 1,2 hektar, hvor der er udlagt 4.000 m drypslange i hver - i alt ca. 12 km. Her igennem pumpes alt vand fra staldrengøring og fra søerne, når de tømmes, og dertil kommer al regnvand fra P1.
 

Pilen optager næring

Vi udleder cirka 5.000 m3 spildevand fra stalde og mødding hvert år. I spildevandet fra staldene er der store mængder næringsstoffer blandt andet kvælstof (nitrat) og fosfor. Pilene optager denne næring, og benytter den til selv at gro.
Anlægget kan optage 600 kg kvælstof, 130 kg fosfor og 770 kg kalium fra spildevandet pr. år.
 

Et stort udbytte

Vi har en beregnet tilvækst på cirka 10 tons pil pr. hektar om året. Det høster vi og benytter blandt andre pilen til elefanter, giraffer og gorillaer. Derudover er der ekstra vækst, som skæres ned til flis engang imellem.

De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.