Dagens programI dag 10-16
Givskud Zoo Naturfond støtter naturbevarelsesprojekter rundt om i verden.

Givskud Zoo Naturfond

Givskud Zoo Naturfond har til formål at støtte naturbevarelsesprojekter rundt om i verden.

 

I naturens tjeneste 
Givskud Zoo Naturfond administreret af GIVSKUD ZOO, og alle bidrag går ubeskåret til naturbevarelse. Du kan hjælpe med at beskytte gorillaer og chimpanser i den afrikanske regnskov, tapirer i Sydamerika eller andre projekter, som naturfonden støtter. 

Støt her

Unikke dyr

Naturfonden støtter forskning og bevaring af lavlandstapirer og deres levesteder i Brasilien. Her er tapiren truet på grund af jagt og ødelæggelse af de naturlige levesteder. Hvis tapiren bevares, bevares også store naturområder og dermed mange andre dyrearter.

www.tapirconservation.org.br


Ape Action Africa

En stor del af naturfondens penge går til formidlingsarbejdet i Mvog Betsi Zoo i Yaoundé, som er hovedstaden i Cameroun. Skoletjenesten i Mvog Betsi Zoo har tre ansatte, og Givskud Zoo Naturfond betaler deres løn. De tre formidlere James, Henry og Franklyn fortæller den lokale befolkning om konsekvenserne af jagten på regnskovens dyr. Byttet herfra er det såkaldte bushmeat. Ofte ved befolkningen ikke, at jagt og handel med bushmeat er ulovlig. De ved heller ikke, at gorillaer og alle andre større dyr i regnskoven er voldsomt truede. Skoletjenesten underviser hvert år omkring 10.000 skolebørn.

www.apeactionafrica.org
 

Limbe Wildlife Centre

Givskud Zoo Naturfond støtter også et andet redningscenter i Cameroun. Det er Limbe Wildlife Center, som ligger på vestkysten. Centret tager sig af abeunger og andre dyr, der hvert år beslaglægges i forbindelse med den omfattende bushmeat-handel. I centret er der både gorillaer, chimpanser, driller og mandriller samt at stort antal mindre aber, fugle og krybdyr. Limbe Wildlife Center har ansat en lærer, som Givskud Zoo Naturfond betaler løn til. Han hedder Glenn og underviser hvert år flere tusinde børn i bæredygtig udnyttelse og bevaring af regnskoven og dens fantastiske dyr.

www.limbewildlife.org

 

EAZA-kampagner

Hvert år laver den europæiske zoo- og akvarieforening (EAZA) en kampagne, som har til formål at beskytte en dyreart eller et bestemt område i verden. GIVSKUD ZOO deltager i disse kampagner hvert år. Foruden de penge, som gæsterne i GIVSKUD ZOO donerer til kampagnen, sender naturfonden også et større beløb af sted. Da en stor del af de europæiske zoologiske haver gør det samme, er resultatet, at EAZA hvert år kan give knap tre millioner kroner til vigtigt naturbevaringsarbejde rundt om i verden. 

 

www.eaza.net

De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Findsmiley Topattraktioner
Vores hjemmeside bruger cookies. Læs mere

Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.