INFORMATION OM COVID-19 - LÆS MERE

Dagens programI dag 10-16
Danmark i istiden

Danmark i istiden

Hvordan har istiden formet det landskab, vi kender i dag og hvad ved vi om de dyr og mennesker, der levede i Danmark, da isen trak sig tilbage for ca. 10.000 år siden?


Disse spørgsmål besvares i en meget flot vandreudstilling om den sidste istid og tiden derefter, som GIVSKUD ZOO har fornøjelsen af at præsentere i 2018 og 2019. Udstillingen er lavet af Naturhistorisk Museum i Aarhus og Ålborg Zoo og er sponsoreret af Nordea-fonden.

I forløbet ”Danmark i istiden” som henvender sig til mellemtrinnet, tager vi udgangspunkt i en indendørs udstilling om istiden. Her snakker vi om, hvad en istid er for noget, hvorfor den opstår og hvordan man vha. borekerner fra indlandsisen på Grønland kan sige noget om varigheden af de perioder, hvor Danmark har været dækket af is. I ”sandkassen” ser vi på, hvordan vand og is har formet det landskab, vi ser i dag. 

Undervejs lærer vi om dyre- og plantelivet på mammutsteppen og berører hvordan mennesker har kunnet leve i det barske klima, som herskede under sidste istid. Vi møder også uldhårsnæsehorn, mammutter og sabelkatte i naturlig størrelse og taler om, hvordan disse imponerende dyr var tilpasset livet på mammutsteppen og hvorfor de ikke længere findes på jorden.

 


Fællesmål:

Natur/teknologi efter 4. klasse – Modellering – Mennesket
Eleven kan med modeller fortælle om menneskers og dyrs indre og ydre opbygning
Eleven har viden om menneskers og dyrs indre og ydre opbygning

 

Natur/teknologi efter 6. klasse – Perspektivering – Jordklodens forandringer
Eleven kan beskrive hovedtræk af landskabsdannelse i Danmark
Eleven har viden om vand, vejr og den sidste istids påvirkning af landskabsdannelse


Læringsmål:

Eleverne ved hvad en istid er, hvordan den opstår og kan beskrive hvordan isen har været med til at forme landskabet i Danmark.
Eleverne har kendskab til mammutsteppen og kan fortælle om dyrelivet under sidste istid.

 


Målgruppe:
Mellemtrin (3.-6. kl.)

Varighed:
60 min.

Tidsrum (i åbningssæson):
Kl. 9:00-15:00

Tid på året:
I åbningssæsonen (ca. april-oktober)Før- og efterarbejde:

Undervisningsaktivitet: Ålborg Zoo og Nordea Fonden har udviklet en række opgaver, som I med fordel kan arbejde med på skolen før eller efter besøget i GIVSKUD ZOO. Opgaverne omhandler emnerne: "planter og dyr, "mennesket" og "landskabsdannelse".

 

Undervisningsmaterialer om istid

De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Findsmiley Topattraktioner

Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.