Dagens programI dag 10-20

ZOOlympics - svømning

18. august 2016

ZOOlympics - svømning


Lige nu er der fuld gang i konkurrencerne ved OL i Rio. Og Danmark har allerede vundet flere medaljer. Det giver anledning til at se på, hvem der ville vinde, hvis det ikke var mennesker, men GIVSKUD ZOOs dyr, der deltog i konkurrencerne?Ser vi ser på svømning, er det ikke så svært at finde en vinder, da vi i GIVSKUD ZOO ikke har så forfærdelig mange dyr, der svømmer. Så hvor de danske kvinder fik bronze i 4 x 100 meter medley, og Pernille Blume vandt i 50 meter fri, så ville vinderen blandt dyrene uden tvivl være kæmpeodderen. Først og fremmest ville den føle sig hjemme i Brasilien, som er et af de lande i Sydamerika, hvor arten lever vildt. Dernæst er den bygget til at bevæge sig hurtigt i vand for at kunne fange fisk: Den har en torpedoformet krop, en lang flad hale og svømmehud mellem tæerne. Kæmpeodderen behøver, i modsætning til mennesker, ikke bekymre sig om at få vand i øjnene. Den bruger nemlig i høj grad synet, når den er på jagt efter fisk, og har derfor altid øjnene åbne under overfladen. Vand i næsen er heller ikke noget den bekymrer sig om - den lukker nemlig bare næsen.
Kæmpeodderen lever i familiegrupper på 2 - 15 individer, så tanken om en holdkap ville nok ikke være helt fjern for den. Lige nu har vi i GIVSKUD ZOO hele otte kæmpeoddere, så vi ville kunne sende to hold af sted til OL.

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.