Dagens programI dag 10-20

ZOOlympics - løb

21. august 2016

ZOOlympics - løb


OL i Rio synger nu på sidste vers, men der er blevet afviklet discipliner i mange forskellige sportsgrene. Hvis vi nu legede med tanken om, at deltagerne ikke var mennesker, men i stedet GIVSKUD ZOOs dyr, hvem ville så egentlig vinde? I mange sportsgrene bruger man et "redskab" af en slags, så som ketsjere, bolde og både. Der ville dyrene i de allerfleste tilfælde slet ikke være i stand til at deltage, da de ikke evner at bruge disse redskaber.  Men i en traditionel disciplin som løb, ville mange dyr kunne være med. Danske Andreas Bube deltog i 800 meter løb og blev nummer 16. Her ville dyr som springbokken, hjorteantilopen men også løven sagtens kunne løbe fra mennesket. Menneskets verdensrekord på 800 meter kan omregnes til omkring 30 km/t, mens løven kan løbe omkring 80 km/t - på korte distancer selvfølgelig.
Og dyrene overgår os ikke kun på de korte distancer. For selv om mennesket faktisk er ret udholdende, vil mange arter også kunne overgå os på de lange distancer. Det gælder blandt andet ulven, kamelen og selv strudsen, som ikke ville se den store udfordring i et marathonløb. Vinderen blandt de tre vil dog nok afhænge af vejret, da ulve ville foretrække køligt vejr, mens kameler og strudse begge stammer fra varme områder.
Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.