Dagens programI dag 10-20

Yeba klargøres til afrejse

4. juni 2020

Yeba klargøres til afrejse

Det varer ikke længe, før otteårige Yeba forlader gorillaflokken i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA for at rykke til Frankrig. Før afrejse er han blevet tilset af dyrlægen.


Udstyret står linet op i stalden, og dyrlæge Ditte-Mari Sandgreen er sammen med gorillaernes faste dyrepasser Tina Frisk klar til at lave et sundhedstjek af den unge hangorilla Yeba på otte år.
Dyrepasseren har givet gorillaen noget beroligende middel i lidt saftevand, og derefter har dyrlægen bedøvet ham. Sundhedstjekket skal foregå så roligt og hurtigt som muligt for at mindske stress for gorillaen, så han hurtigt kan komme tilbage til de andre i flokken.

- Vi har lavet et generelt sundhedstjek i dag. Vi har lavet test for tuberkulose, taget en del blodprøver for de særlige sygdomme, som gorillaer kan have, og vi har taget en afføringsprøve, som undersøges for parasitter og bakterier. Den kliniske undersøgelse viste, at alt var i fineste orden, og Yeba er i god stand, fortæller dyrlæge Ditte-Mari Sandgreen.

Skal ind i en flok med unge hanner
Yeba skal igennem dagens sundhedstjek, fordi han om få uger skal forlade parken.

- Yeba er blevet otte år her i maj, så han begynder at nærme sig den alder, hvor han bliver kønsmoden. Og så er det for en ung hangorilla tid til at forlade flokken, da det ellers kan komme til sammenstød med flokkens førerhan – som hos os er Yebas storebror Kipenzi, fortæller dyrlægen og tilføjer:

- Heldigvis har vi fået anbefalet et godt sted gennem det europæiske avlssamarbejde, som vi håber, vil passe rigtig godt til ham. Han skal til Thoiry Zoo i Frankrig, hvor han skal være en del af en gruppe med i alt fire unge hanner – som forhåbentlig er ligeså energiske som ham, så de kan få gang i en masse leg.


Dyrlægen har nu indsendt prøverne fra dagens test til laboratorietjek. Og hvis de alle er fine, skal Yeba bedøves igen om nogle uger. Så skal han nemlig løftes ind i den transportvogn, der skal køre ham til hans nye hjem i Frankrig.

 

 

 

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.