Åbent i dag: 10-17

Yeba er rejst til Frankrig

18. juni 2020
Efter en vellykket flytning er GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs unge hangorilla Yeba nu flyttet til Frankrig.

Den faste dyrepasser hos gorillaerne i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA, Tina Frisk, startede morgenen med at sluse den unge hangorilla Yeba fra flokken. I dag skal han rejse til Frankrig, hvor han skal være del af en gorillaflok i Thoiry Zoo.
Først fik han noget beroligende medicin, hvilket han absolut ikke syntes om. Han fik lidt honningvand til at tage den grimme smag. Og så var han klar til bedøvelse, som parkens dyrlæge Ditte Mari Sandgreen sørgede for.

- Da han sov tungt, lagde vi ham på et bærestykke og løftede ham ud i en transportkasse. I den var der lagt mad og berigelse i form af sække, der var lukket med snor – og så var der rosiner i, som han kunne fiske ud. Det kastede han sig over, så snart han vågnede fra bedøvelsen, fortæller GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs biolog, Kim Skalborg Simonsen.

Skal være del af flok med unge hanner
Yeba er blevet otte år, og derfor er han ved at være for stor til at blive i flokken i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. Hvis han blev i parken, ville der være risiko for sammenstød med flokkens førerhan, Yebas storebror Kipenzi.
I Frankrig skal han indlemmes i en nystartet gruppe med andre unge hanner.

- Så længe der ikke er hunner at slås om, kan unge hangorillaer sagtens gå sammen, fortæller Kim Skalborg Simonsen og tilføjer:

- Yeba ankom i fin stil sammen med en anden han fra Holland, der blev samlet op på vejen. For at sikre den bedste introduktion bliver mødet med de andre unge hanner nu taget i etaper, så dyrene ikke bliver stressede undervejs. Men vi håber, at de fire vil få det godt sammen. Og vi forestiller os, at der kan blive masser af energi og leg i anlægget, hvis de andre unge hanner ligner vores Yeba.  

Stille i anlægget – for en kort stund
Med Yebas afrejse er der blevet lidt stille i gorillaanlægget i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. Han var kendt for at sætte gang i den og lave ballade. Så uden ham er der mere roligt.
Men ifølge biologen er det en stakket frist:

- Vi er rigtig glade for at have sendt Yeba til et godt sted. Men det betyder også, at der lige nu er lidt stille hos gorillaerne. Den livlige opførsel er dog normal hos unge gorillaer. Og nu har vi lille Nuru på godt to et halvt år. Det varer nok ikke længe, inden han kommer efter det og vil sætte gang i det hele. Og så kommer der to unger fra i år og støder til om nogle år.

Med Yebas afrejse er der nu otte gorillaer i parken – førerhannen Kipenzi, hunnerne Chuma, Minnie, Mawenzi og Khala samt ungerne Nuru, Kijani og Malkia.   

 

 

 

 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Pingvinerne har lagt æg
24. april 2024
Der er forår i luften i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs store humboldtpingvinanlæg; flere har dannet par, og nogle har…
GIVSKUD ZOO får ny direktør til maj
23. april 2024
Maj 2024 bliver en skelsættende måned for GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA; parkens nuværende direktør Richard…
Så er odderunger navngivet
22. april 2024
De to kæmpeodderunger, der blev født nytårsaften 2023, har nu fået navne.
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.