Dagens programI dag 10-20

Vild Med Vilje i GIVSKUD ZOO

6. maj 2021

Vild Med Vilje i GIVSKUD ZOO

Biodiversiteten skal styrkes, og for at arbejde endnu mere målrettet i den retning er GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA nu blevet partner i foreningen Vild Med Vilje.


Vild natur og en stærk biodiversitet er blandt de ting, som GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA i flere år har formidlet om gennem undervisning, events og særudstillinger for at inspirere gæster til at bevare lidt vild natur i stedet for at have velfriserede villahaver.
Men et mere bredt samarbejde er kernen, hvis det skal lykkes at skabe mere vild natur i Danmark. Derfor er GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA nu blevet partner i foreningen Vild Med Vilje, som er etableret netop for at udbrede den vilde natur, hvor dyre- og planteliv kan trives.

- Mange kender Vild med Viljes logo, og det er en styrke for vores formidling.  Foreningen står for det, vi her i parken i mange år har arbejdet med, så vi så et godt potentiale i at blive partner, fordi vi kan drage fordel af og hjælpe hinanden, siger biolog i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, Lasse Stærdal Simonsen og tilføjer:

- De får udbredt deres budskab gennem os, og vi får en stærk troværdig partner i ryggen til at udbrede vores formidling om biodiversitet endnu mere. Og i sidste ende er vores fælles mål at skabe mere vild natur i Danmark.   
 
Mange samarbejdspartnere
Vild Med Vilje arbejder sammen med både virksomheder, kommuner, foreninger, institutioner og også private lodsejere. Foreningen hjælper partnerne med at inddrage mere vild natur, hvor det er muligt.

- Uden for mange virksomheder eller i kommuner er der jo et væld af grønne pletter, som i stedet for at være friserede og med blomsterkrukker kunne udlægges til et mere vildt område, og det kan foreningen hjælpe med. Foreningen kan også hjælpe private med inspiration til at omdanne områder til gavn for vilde arter, forklarer biologen. 

I GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, er der allerede udlagt flere vilde områder. Blandt andet blev der for fem år siden etableret et biodiversitetsområde, som nu kaldes Inspiratorium. Det ligger langs parkens fredede mose, og indeholder både eksempler på vild natur, udstilling med skilte og Dødens Hytte, som viser processen, når et dyr dør, og andre dyr lever af det.

- Det er i forbindelse med denne udstilling, at vi gerne vil samarbejde med Vild Med Vilje. Det er en mulighed for at inspirere gæster til måske at give naturen en hjælpende hånd ved at gøre baghaven lidt mere vild og rig på varieret liv. Og her kan vi blandt andet henvise til Vild Med Viljes information. Så vi håber, at både foreningen og parken vil få god gavn af det nye partnerskab, siger Lasse Stærdal Simonsen.

Du kan læse mere om Vild Med Vilje på foreningens hjemmeside, og læse om GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs partnerskab her.  

 

 

  

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.