Åbent i dag: 10-17

Vi er blevet brevkasseredaktører

26. november 2019
Dyrlægen og biologen i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA har fået nye kasketter på; de er blevet brevkasseredaktører på Børneavisen, og emnet for brevkassen er selvfølgelig alverdens dyr.

- Hvor meget kan den afrikanske elefant veje?
- Hvor mange tigerarter findes der i verden?

Spørgelysten hos børn er stor, og når det kommer til svar om dyr, er GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs dyrlæge Ditte-Mari Sandgreen og biolog Kim Skalborg Simonsen rigtig gode til at dele deres viden. Derfor er de nu blevet brevkasseredaktører hos Børneavisen, som hører under JP/Politikens Hus.
Hver uge udkommer avisen, og heri er der en fast rubrik, hvor børn kan stille alverdens spørgsmål om dyr – både husdyr som man har derhjemme og mere eksotiske dyr fra andre kontinenter. 

- Et af parkens formål er formidling, og vi har jævnligt besøg af skoleklasser, som får undervisning her. Så det at skulle svare på brevkassespørgsmål falder godt i tråd med parkens arbejde, og så er det en god måde at kunne nå børn og fremme deres interesse for dyr og natur, siger Ditte-Mari Sandgreen. 

Fordeler opgaver mellem sig
Med rollen som brevkasseredaktører har Ditte-Mari Sandgreen og Kim Skalborg Simonsen sluttet sig til en gruppe af andre eksperter, dyrlæger og biologer, som også fortæller om dyr via Børneavisen.
Opgaven som brevkasseredaktører er frivillig, og er først lige startet op. Indtil videre har dyrlægen og biologen været med et par gange i avisen, som udkommer ugentligt, og de har modtaget flere spørgsmål, som kommer med i nogle senere udgaver af aviserne.

- Vi både samarbejder og fordeler opgaverne mellem os. For eksempel ved Kim (Skalborg Simonsen, red.) en hel masse om de store kattedyr, mens det jo er naturligt, at det er mig, der svarer børnene, hvis det handler om dyrenes sundhed, siger Ditte-Mari Sandgreen.

Børneavisen er primært rettet mod 9 til 12-årige børn, men kan læses af børn ned til syvårsalderen.
Man kan modtage Børneavisen både via abonnement og læse den online på borneavisen.dk.

 

 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Pingvinerne har lagt æg
24. april 2024
Der er forår i luften i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs store humboldtpingvinanlæg; flere har dannet par, og nogle har…
GIVSKUD ZOO får ny direktør til maj
23. april 2024
Maj 2024 bliver en skelsættende måned for GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA; parkens nuværende direktør Richard…
Så er odderunger navngivet
22. april 2024
De to kæmpeodderunger, der blev født nytårsaften 2023, har nu fået navne.
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.