Dagens programI dag 10-17

Velbesøgt Spis naturen-event trods regn

8. september 2018

Ved eventen kan man blandt andet lære om svampe - både dem man kan spise, og dem man skal holde sig fra.
Ved eventen kan man blandt andet lære om svampe - både dem man kan spise, og dem man skal holde sig fra.

Selvom lørdagen begyndte meget vådt, fandt mange gæster alligevel vej til eventen-området i GIVSKUD ZOO, hvor der blev budt på masser af smagsprøver.


Krebs, brændenældevin, krondyr, blåmuslinger, havtorn, friskpresset æblesaft, spegepølse og is. Det skortede ikke på smagsprøver ved weekendens event Spis Naturen i GIVSKUD ZOO.
Og gæster tog godt imod de mange retter fra naturen.

- De spørger og er meget interesserede, både i hvad det er, de kan smage, og i hvad de selv kan lave, fortæller biolog og tovholder på eventen, Lasse Stærdal Simonsen.  

God mulighed for formidling
Dagen startede meget vådt ud, men over middag stilnede regnen af, og så kom der gæster til event-området. Og spørgelysten var stor, både hvad angår smagsprøverne, råvarerne og de udstillede svampe.

- Det er en rigtig god mulighed for at formidle, fordi det er noget, alle kender og kan forholde sig til. Så det lægger op til dialog. Men man ved måske ikke lige, hvordan man kan bruge svampe eller havtorn i praksis hjemme i køkkenet. Men det kan man få svar på her, siger Lasse Stærdal Simonsen.

Boder med lokale råvarer
Udover smagsprøverne var det også muligt at smage på og købe varer fra lokale producenter af honning, spegepølse og is.

- Eventen handler jo ikke kun om, at gæster kan smage noget. Selvfølgelig vil vi gerne fortælle, at der er gode sager i naturen, som kan bruges i maden. Men det handler også om formidling fra et miljømæssigt synspunkt. Når man handler i supermarkedet, er mange af råvarerne fløjet eller sejlet til landet, hvilket udleder CO2, som presser den globale opvarmning. Så eventen tydeliggør også, at hvis man handler lokalt, er man med til at passe bedre på miljøet, siger Lasse Stærdal Simonsen.

Eventen fortsætter i morgen, søndag den 9. september. Find event-programmet her. 

 

  

 

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.