Dagens programI dag 10-20

Vædder vild med buk

5. februar 2019

Vædder vild med buk

Et lidt usædvanligt venskab er etableret i GIVSKUD ZOO. Parkens ouessantvædder er tilsyneladende faldet for nubergedebukken.


En rokade i GIVSKUD ZOO betyder, at nubergederne nu er rykket ind hos ouessantfårene på bondegården. Og for ouessantvædderen Badutski er det helt perfekt, for det betyder, at han hver dag kan tilbringe tid med ”sin ven” nubergedebukken.

- Fra det øjeblik gedebukken blev lukket ind i anlægget, har vædderen ikke været fra hans side. Han står hele tiden ved siden af bukken, og han følger med den rundt i anlægget. Han er mere optaget af den end af fårene. Så damerne må vige for kammeraten, griner dyrlæge Ditte-Mari Sandgreen og tilføjer:

- Dyrepasseren har fortalt at vædderen den første aften fulgte tæt efter bukken og gik med ind i gedernes boks. Og han gik ikke tilbage til sin egen boks med fårene, før hun-nubergederne stangede ham og gav et vink med en vognstang om at forlade deres boks. Så han er åbenbart meget glad for at være sammen med sin kammerat.

Vant til at går sammen
At vædderen er så vild med bukken er ikke så mærkeligt. De to hanner går nemlig ikke altid med deres flok af hunner. Kun over nogle måneder om efteråret og vinteren, hvor det er parringstid. 
Når hannerne ikke er i anlægget med hunnerne, går de to sammen med dværggedebukken i et anlæg, som ikke kan ses af gæster. Så de kender hinanden godt.

- De er vant til at gå sammen en del af året, og de virker til at trives i hinandens selskab. Over de seneste vintermåneder har de gået med hunnerne i hver deres anlæg og altså ikke set noget til hinanden. Men på grund af rokaden er de nu sammen igen – og for vædderen er det tydeligvis et glædeligt gensyn, siger Ditte-Mari Sandgreen.

Ingen konkurrence
Normalt kan hanner godt ligge lidt i konkurrence, når der er hunner i nærheden. Men lige nu er der ikke rigtig noget at kæmpe om nu.

- Vædderen har allerede gået de seneste måneder alene med hunnerne. De har været i brunst, og han har parret dem, så de nu er drægtige. Så de kommer ikke i brunst lige foreløbig. Og så kan han jo ligeså godt hænge ud med sin kammerat, siger dyrlægen.

Det varer ikke længe, før hannerne bliver rykket væk fra hunnerne igen og tilbage til det anlæg, hvor de tilbringer foråret og sommeren. Her vil de så fortsat få glæde af hinandens selskab.

 

 

 

 

 

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.