Dagens programI dag 10-20

Uventet og uvelkommen gæst

12. juni 2018

Uventet og uvelkommen gæst

GIVSKUD ZOO har i nogle dage haft besøg af en uventet og uvelkommen gæst. En nilgås har nemlig slået sig ned i området.


Den er både blevet set i anlægget hos elefanterne. Og den har også lagt vejen forbi savannen med næsehorn og savannebøfler.
En nilgås har gjort sit indtog i parken. Arten er ikke hjemmehørende i Danmark eller i Europa, og den betragtes som invasiv.

- Den tager plads fra andre hjemmehørende fugle. Den kan være meget aggressiv og dominerende, så mindre arter som ænder og blishøns ikke kan være i områder, hvor nilgåsen slår sig ned. Derfor er den uønsket i Danmark, forklarer formidlings- og marketingchef i GIVSKUD ZOO, Morten Hechmann Andersen.

Svær at udrydde
Nilgåsen stammer fra Afrika syd for Sahara og i Nildalen i Egypten. I Danmark kan den opleves i hele landet, men er mest almindelig i Sønderjylland.
Siden den første gang blev observeret herhjemme i 1983, har den været i fremgang trods forsøg på at bekæmpe den.
Nilgåsen må i Danmark jages hele året, fordi den er uønsket. Naturstyrelsen opfordrer faktisk til, at arten udryddes helt herhjemme – netop fordi den er en trussel for andre arter.
Men den er svær at få bugt med, især hvis den får etableret sig i større grupper. Arten har nemlig et stort spredningspotentiale, fordi den kan hybridisere sig med andre gåsearter som canadagås og grågås eller med den beslægtede gravand.

Indtil videre er der kun observeret en enkelt fugl i GIVSKUD ZOO, og dens tilstedeværelse er således ikke et problem.
Holder man udkig under besøg i parken, kan man måske opleve den eksotiske, uventede og lidt uvelkomne gæst.

 

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.