Dagens programI dag 10-20

Uno runder 10 måneder

8. december 2021

Uno runder 10 måneder

GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs brillebjørneunge Uno runder 10 måneder, og der er masser af appetit hos og fuld fart på den efterhånden store bjørn.


Ved første øjekast ud i bjørneanlægget i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA er det ikke lige til at se, hvem der er den 10 måneder gamle brillebjørn Uno, og hvem der er hans mor Nazca. Man skal i hvert fald lige kigge efter. Så kan man se, at den ene har noget mere huld end den anden.
Og størrelsen kommer ikke af ingenting, for ifølge den rutinerede dyrepasser Christina Madsen tager bjørneungen godt fra ved måltiderne, og når der er udsigt til godbidder:

- Nogle gange er vi simpelthen nødt til at trække bjørnene lidt fra hinanden, så Nazca også kan få godbidder ved indlukning om morgenen. Uno vil nemlig gerne stjæle hendes godbid og skubber til hende for at få den. Og hun finder sig i det. Så vi sørger for, at hun får den ved at holde bjørnene lidt på afstand af hinanden.

Stor, men lille
Madglæden kan ses på vægten. Siden fødslen har Uno 100-doblet sin vægt, og han ligger nu på godt 30 kilo. Mor Nazcas vægt er cirka 64 kilo. Og der er et stykke op til far Raymis kampvægt, som er helt oppe på godt 150 kilo. Så Uno vil blive endnu større i de kommende måneder. Men alligevel er han stadig en unge;

- Han dier stadig hos mor, han går rundt med hende, og han sover hos hende. Så selvom han er en stor bjørneunge rent størrelsesmæssigt, er han stadig ikke gammel nok til at undvære mor, forklarer dyrepasseren.

Masser af energi
Generelt stortrives den 10 måneder gamle bjørn, og han har fuldt fart på.

- Han er hurtigere end mor Nazca nu, i hvert fald kommer han hurtigere hen til stalden, når han hører, at vi dyrepassere ankommer om morgenen. Vi ser ham også tumle energisk rundt i anlægget, og han leger gerne med forskellige former for berigelse, som vi tilbyder bjørnene, fortæller Christina Madsen og tilføjer:

- Han er generelt bare en meget livlig brillebjørn, og han er lige så opsøgende over for os dyrepassere, som de andre bjørne i parken er. De vil gerne snuse til og række ud efter os, men ingen af dem er aggressive. Bare nysgerrige.

Uno blev født den 8. februar 2021, og er den første brillebjørneunge nogensinde, der er født i Danmark.

 

 

 

 

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.