Dagens programI dag 10-20

Unger på vej - måske

3. juli 2020

Unger på vej - måske

Kæmpeodderen Coco, der som led i et genudsætningsprojekt, blev sendt fra Givskud til Argentina for et halvt år siden, kan måske snart blive far. Der er observeret parring hos projektets kæmpeodderpar.


- Det er en fuldbyrdet parring, ingen tvivl.
 
Dyrepasser Francois Lemonnier er helt sikker, da biolog Kim Skalborg Simonsen viser ham en video fra Argentina. En video med kæmpeodderen Coco, som er født i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA og hans mage Alondra.

- Genudsætningsprojektets folk var lidt i tvivl om hvorvidt det varen parring, da de aldrig havde observeret en før. Men Francois er sikker. Han har passet vores kæmpeoddere i parken i rigtig mange år, og hans kendskab til dyrenes adfærd er omfattende. Så vi håber, at det betyder unger i nær fremtid, siger Kim Skalborg Simonsen og tilføjer:

- Hunnen Alondra har formentlig allerede været falsk drægtig tidligere, fordi hendes dievorter voksede. Nu håber vi, at den er god nok denne gang, og at der er unger på vej. 

Odderne stortrives
At der kan være udsigt til unger i nær fremtid overrasker ikke GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs biolog.
Meldingen fra projektets medarbejdere i Argentina er generelt, at kæmpeodderne trives, at hannen og hunnen har det rigtig godt sammen, at de har gravet en hule, og at begge oddere rigtig gode til at fange fisk, blandt andet piratfisk.

- Observationer i naturområdet og videoklip fra kameraer i hulerne viser, at odderne tydeligvis trives.. De klarer sig selv rigtig godt, og det, at der nu er udsigt til unger, er også et tegn på, at dyrene har det godt. Det er vi naturligvis glade for, fordi det betyder, at genudsætningsprojektet er en stor succes, og det giver håb om, at få genetableret en bestand af kæmpeoddere i et land, hvor arten ellers har været udryddet i mange år, siger biologen og tilføjer:

- Odderne er endnu ikke helt genudsat i naturen. De er stadig i deres ”soft release” indhegning i naturparken, hvor de skal lære alle de basale evner, man skal kunne som odder, inden man slippes fri. Hvis der kommer unger, bliver gruppen genudsat sammen, men med mulighed for at vende tilbage til deres indhegning hvis de gerne vil det.

Kim Skalborg Simonsen modtager jævnligt nyt fra projektet, så hvis Coco om nogle uger bliver far, vil GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA få besked fra Argentina.

 

 

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.