Dagens programI dag 10-20

Unge hun-strudse er flyttet ind

20. december 2018

Unge hun-strudse er flyttet ind

To nye beboere er landet i GIVSKUD ZOO. Unge hun-strudse fra Holland skal fremover bo i parken. 


Det et nogle store kyllinger, som en tidlig morgen læsses af en trailer og ind i en stald i GIVSKUD ZOO. To unge strudse-hunner skal fremover bo i parken.

- De er store kyllinger, og de har stadig et lidt et baby-look og den farve, som strudseunger har, siger GIVSKUD ZOOs biolog, Kim Skalborg Simonsen og tilføjer:

- Men de er klækket i marts måned, så de er allerede store nok til at klare sig selv.

Strudsene er parkens nye flok
Strudsene kommer fra Beekse Bergen i Holland, og er altså endnu ikke et år gamle. De to strudse udgør nu GIVSKUD ZOOs ”flok”.
Tidligere på året døde parkens hun-struds pludseligt, og parkens han blev aflivet for nogle uger siden. Begge var pludseligt blevet syge, men dog ikke smitsomt.
Håbet er nu, at der kan findes en han i en anden zoologisk have, som kan slutte sig til hunnerne. Det er Kim Skalborg Simonsens opgave.

- Vi er rigtig kede af, at vi mistede både hunnen og hannen. Men der var ikke noget, vi kunne have gjort for at undgå det. Nu håber vi bare, at de to hunner vil falde til her. Og forhåbentlig lykkedes det os at finde en ny han til parken, så vi igen kan få kyllinger i fremtiden, siger Kim Skalborg Simonsen.

Udover de to hun-strudse har GIVSKUD ZOO i øjeblikket en ekstra hun-struds. Det er dog ikke parkens egen. Den hører til i Knuthenborg Safaripark, som på grund af en ombytning ikke har plads til den i øjeblikket. Den skal dog returnere til Lolland i begyndelsen af det nye år.

 

 

 

 

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.