Dagens programI dag 10-20

Ulveungerne vokser hurtigt

6. juni 2017

Ulveungerne vokser hurtigt


Dag for dag bliver de ni unger fra kuldet af ulveunger større. Nu har de kastet sig over kød.De er knap to måneder gamle. Ulvehvalpene i GIVSKUD ZOO. Og de er allerede de begyndt at spise med, når der bliver lagt hestekød ind i anlægget til ulveflokken.

- Det er helt naturligt. Hvalpene får mælketænder, allerede når de er tre uger gamle. Og når de er fire-fem uger begynder de at smage på kød. Normalt vænnes de fra at die, når de er otte-ti uger gamle, og derefter spiser de kun kød. I starten hovedsageligt gylpet op af de voksne ulve.  Mælketænderne skiftes ud, når de er knap et halvt år, forklarer biolog i GIVSKUD ZOO, Kim Skalborg Simonsen.

Fra hjælpeløs til legesyg
Ungerne blev første gang set fredag den 5. maj 2017, hvor dyrepasser og dyrlæge tjekkede hvalpene og chipmærkede dem. Og siden da er der sket rigtig meget.

- Hvalpene bliver født døve og blinde og opholder sig i hulen de første uger. Men efter en måneds tid kommer de ud af hulen. De tager på i vægt, deres pels ændrer sig, og øjnene skifter farve fra blå til gullig. Så der sker en hel masse i ulveungernes første levetid, forklarer Kim Skalborg Simonsen og tilføjer:

- Også adfærdsmæssigt sker der en masse. De skal lære at begå sig socialt, og det lærer de blandt andet gennem leg både med hinanden og med flokkens voksne ulve.  

Mad til alle
Hos nogle arter spiser ungerne til sidst. Men hos ulvene mangler hvalpene ikke noget.

- Ulve er flokdyr, som passer godt på deres hvalpe. Og hele flokken hjælper både med at passe de små og lege med dem. Og de sørger også for at lade ungerne komme til fadet. Og hvis ikke, så slikker hvalpene blot de voksne ulve i mundvigen. Det aktiverer nemlig en refleks, så de store gylper mad op til de små. Så alle ni unger i GIVSKUD ZOO trives, siger Kim Skalborg Simonsen.
Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.