Dagens programI dag 10-20

Udestue til edderkopaberne

22. januar 2018

Udestue til edderkopaberne


Vinteren betyder, at nogle dyr i GIVSKUD ZOO ikke kan komme ud i deres sædvanlige udeanlæg. Løsningen er byggeri af "udestuer", så dyrene kan få frisk luft dagligt - også i de kolde måneder.


Edderkopaben Dos hopper lystigt rundt i sin nye udestue. Han var hurtig til at tage den i brug, mens hunnen Sissi og hendes store unge Kikou lige skulle se det nye anlæg an i sikker afsted inde fra åbningen mellem stalden og den nye udestue.
De fulgte dog efter hannen, og nu bruger alle tre det nye anlæg.

- Vi har fået bygget udestuen op ad stalden af to årsager; den ene er, at edderkopaber ikke trives alt for godt i den danske kulde og sne - og vinterstuen tilbyder frisk luft i et mere beskyttet miljø. Den anden er, at deres udendørs anlæg er omkranset af vand, og når det er koldt, kan det fryse til is. Og så risikerer vi, at edderkopaberne kan rende over isen og lige pludselig stå inde hos elefanterne, forklarer dyrlæge i GIVSKUD ZOO, Ditte-Mari Sandgreen og tilføjer:

- Vi vil dog gerne sikre, at vores dyr har mulighed for at bevæge sig og få frisk luft. Derfor har vi fået bygget den nye udestue. Og den er nu blevet godkendt af Fødevarestyrelsen, så vi kan tage den i brug.

Endnu et anlæg på vej
Også hos sulawesimakakkerne er en ny udestue undervejs. Deres store udeanlæg er også omkranset af en vandgrav, som makakkerne ikke kan krydse. Men ligesom hos edderkopaberne er der risiko for, at dyrene kan løbe ud af anlægget, hvis vandet fryser til is. Så hvis de skal kunne komme ud på frostdage, er den nye udestue nødvendig.   
Udestuen er bygget på bagsiden af stalden, men makakkerne må væbne sig med tålmodighed lidt endnu, før de kan bruge det nye anlæg.

- Vi er i gang med at indrette det, så sulawesimakakkerne har nogle stammer at kravle rundt på og ting, der kan aktivere dem, mens de er ude. Og så kræver dette anlæg også en godkendelse fra Fødevarestyrelsen, før vi kan tage det i brug. Men ansøgningen er sendt afsted, så nu varer det ikke længe, siger Ditte-Mari Sandgreen.
Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.