Dagens programI dag 10-20

Ud og hjem igen

28. april 2015

Ud og hjem igen

Hvert forår bliver de asiatiske nilgai-antiloper lukket "på græs".

I GIVSKUD ZOO bruger de fleste dyr den samme stald og tilhørende udeanlæg hele året. Enkelte dyr har dog brug for andre forhold om vinteren end om sommeren og bliver derfor flyttet. Hvert efterår og forår udspiller den samme scene sig derfor: Om efteråret forlader vores asiatiske nilgai-antiloper deres store anlæg ved siden af elefanternes, og om foråret går turen tilbage igen.

De går selv
I løbet af sommeren har nilgaierne stort set ingen kontakt med hverken dyrepassere eller andre og er ikke sådan lige at flytte rundt på. Løsningen er, at de selv vandrer hen til vinterkvarteret.
Dyrepasser Thomas Kolbæk fortæller:
- Det foregår ad en løbegang på ydersiden af de syd- og nordamerikanske områder. En af os dyrepassere går forrest og lægger små bunker af foder. Samtidig går en anden dyrepasser bag dyrene i god afstand og sørger egentlig bare for, at de ikke løber tilbage igen.
Når nilgaierne når frem til den første afrikanske savanne, går de tværs over denne og så hen til stalden bagved. Her tilbringer de vinteren, og har adgang til et mindre udendørsområde.

Tilbage igen
Når foråret kommer, er det tid til at flytte tilbage til sommerresidensen. Men turen tilbage går ad end anden vej end i efteråret: denne gang bliver de kørt. Og det er der flere grunde til. For det første er dyrene meget mere vant til mennesker end i efteråret, og de er derfor lettere at få ind i en trailer. Den anden grund giver dyrepasser Thomas Kolbæk her:
- Den savanne, nilgaierne går hen over på vej ud til stalden, er om foråret fuld af dejlig frisk græs. Så der ville de nok gå i stå, smiler Thomas.

På billedet ses det øjeblik, hvor døren til traileren er blevet åbnet, og nilgaierne skynder sig ud. 

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.