Dagens programI dag 10-20

Tre nye dværgzebuer er flyttet ind

10. november 2017

Tre nye dværgzebuer er flyttet ind


Bondegården i GIVSKUD ZOO har fået tre nye beboere i form af dværgzebuer - en tyr, en ko og en kalv. Tidligt torsdag morgen samledes et større hold af ansatte i GIVSKUD ZOO for at hjælpe med at få parkens tre nyeste beboere på plads; tre dværgzebuer fra den franske zoologiske have Vallée de Singes. Dyretransporten har en tyr, en ko og en ni måneder gammel tyrekalv med sig.

- Vi har mistet et par zebuer de seneste par år blandt andet på grund af alderdom, så det var på tide at tilføre lidt nye gener til gruppen. Og på en tur til Frankrig så et par af vores dyrepassere disse dyr, og det lykkedes os altså at få lov at overtage dem, siger biolog i GIVSKUD ZOO, Kim Skalborg Simonsen.

Skal være i Bondegården
I forvejen havde GIVSKUD ZOO to dværgzebukøer, så nu er der fem i alt. De skal være i Bondegården, som de deler med ouessantfår og marsvin.
Også udeanlæg deler de med fårene. Det er et gennemgangsanlæg, hvor gæster går på en sti blandt dyrene.

- De tre nye dværgzebuer kommer fra en zoologisk have, hvor de har været vant til at gå i et anlæg med klappegeder, så de har dermed også været vant til tæt menneskekontakt, forklarer Kim Skalborg Simonsen og tilføjer:

- Så når de har vænnet sig til de nye omgivelser, satser vi på, at de kommer til at trives i vores gennemgangsanlæg også.

Skal falde til ro i stalden
Dværgzebuerne havde ikke fået noget beroligende forud for ankomst, og da de blev lukket ud af transportkasserne var de også noget urolige, fordi omgivelserne var uvante. Men dyrepasserne fik sluset dem ind i deres bokse i stalden, og så får de tid og ro til at vænne sig til deres nye hjem.

- Det er klart, at det altid er en omvæltning for et dyr, når det bliver rykket fra en zoologisk have til en anden. Men heldigvis har de tre nye dværgzebuer hinanden, og man kunne også se, at de søgte hinanden i stalden. Så de skal nok falde til, siger Kim Skalborg Simonsen.

Planen er, at de nye dyr først får lov til at undersøge både stald og udeanlæg alene. Og derefter kan de blive sat sammen med de to andre dværgzebukøer og fårene.
Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.