Dagens programI dag 10-20

Tre løveunger blev født julenat

2. januar 2018

Tre løveunger blev født julenat

Biolog Kim Skalborg Simonsen og dyrepasser Christina Kolbæk tjekkede løveungernes køn, da de var godt en uge gamle. 

Med et par timers mellemrum mellem hver fødsel kom tre løveunger til verden i GIVSKUD ZOO natten til den 25. december. Den første kom ved tretiden. Godt et par timer senere var der endnu en. Og den sidste blev født omkring 7.30 juledag. Tre nye løveunger i GIVSKUD ZOO.

- Vi er glade. Det er flere år siden, at vi sidst fik løveunger, fortæller biolog i GIVSKUD ZOO, Kim Skalborg Simonsen og tilføjer:

- Både hunnen og ungerne har det godt, og selvom hunnen er førstegangsmor, lader hun til at passe godt på ungerne.  De har taget fint på og trives.

Små og hjælpeløse
Den første tid får ungerne og moren mest muligt ro. De er placeret i en separat boks, så de stadig har kontakt til de andre løver, men så moren også kan lægge sig og hvile med ungerne.
Så vidt muligt undgår dyrepasserne også at forstyrre de små nye løver. Dyrepasserne kommer kun ind for at rengøre stalden, fodre dyrene og lukke de andre løver ud i det store anlæg.

- Ungerne er helt hjælpeløse, når de er små, så de opholder sig bare i stalden til at begynde med. Og moren er hos dem hele tiden. Først når de bliver lidt større, begynder de at kunne se, bevæge sig og følge med moren, forklarer Kim Skalborg Simonsen.   

Tre gange han med stærke gener
Godt en uge efter fødslen blev ungernes køn tjekket. Det viste sig at være tre hanner.

- Vi ville også gerne have haft hunner. Hannerne kan nemlig ikke blive i GIVSKUD ZOO, når de bliver store, fordi det kan give risiko for indavl. Men ungerne har vigtige gener, da deres far, hvis forældre kommer fra naturen, ikke tidligere har fået unger i fangenskab. Da der er meget få løver i Europa med de gener som disse tre små hanner har, er der en rigtig god chance for, at vi kan finde gode hjem til dem, når de bliver større, fortæller Kim Skalborg Simonsen.

Næste skridt for løveungerne er at blive vaccineret og chipmærket.   
Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.