Åbent i dag: 10-17

Træning af elefant har givet pote

03. april 2019
Over flere måneder er elefanten Sandrine blevet trænet til at få fodbad. Med en god portion tålmodighed, ros og godbidder er fodbaddet nu blevet en fast rutine i elefantstalden.

Dyrepasser Lisa Skjøde Nielsen er i gang med dagens træning med og tjek af elefanten Sandrine. Hendes fødder skal renses for jord og sættes i blød. Hun har meget hård hud og negle, så vandet hjælper med at blødgøre fødderne.   

- Og fod op. Dygtig Sandrine.

Med masser af ros og godbidder får dyrepasseren elefanten til at vende og dreje sig i boksen, så det passer med, at fødderne hver især kan få en tur i vandet.
Først skal Sandrine lægge en fod op og hvile den på tremmerne i boksen, mens Lisa Skjøde Nielsen skubber en vandbalje ind under Sandrine. Da baljen er placeret, sætter elefanten foden forsigtigt ned i vandet.

- Dygtig, Sandrine, gentager Lisa Skjøde Nielsen og belønner elefanten med æbler, rosenkål og sødekartofler.

Vigtigt at kunne tilse fødder
Træningen med Sandrine begyndte for nogle måneder siden, da dyrepasserne gerne ville kunne give hende fodbad.
De to andre elefanter i stalden, Jumba og Medu, bliver også trænet til regelmæssigt fodbad. Jumba er helt vant til det, mens dyrepasserne fortsat øver med Medu. Men Sandrine var kun vant til at få tjekket fødderne, ikke til at sætte dem i en balje fyldt med vand. 

- Det er utrolig vigtigt at holde godt øje med elefanters fødder. De bærer en enorm vægt, så vi sørger for at tilse dem jævnligt og holde øje med føddernes sundhed. Derfor ville vi også gerne kunne gøre det samme med Sandrine som med de to andre elefanter, forklarer Lisa Skjøde Nielsen og tilføjer:

- Samtidig er elefanter kloge dyr, som har brug for at blive stimuleret mentalt. Og det bliver de ved fodbad og tjek af fødderne.

Længere proces i elefantens tempo
Det tog tid, før et helt fodbad kunne lade sig gøre.

- Det var jo nyt for Sandrine, og vi presser ikke dyrene til noget, så vi tog det i hendes tempo. Vi startede med en tom balje, og efterhånden som træningen skred frem, kunne vi fylde mere og mere vand i og af og til også tage flere fødder ved samme træning. Og selvom vi stadig øver, kan vi nu indimellem tage alle fire uden problemer, fortæller Lisa Skjøde Nielsen.

Elefanterne i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA plejer hver især at få fodbad et par gange om ugen.

 

 

 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Event: Hunde i zoo 2024
16. april 2024
Mød voksne hunde og små hvalpe, oplev actionfyldte demonstrationer og hør hundeeksperter fortælle, n…
Verdensmålsarena skal overdækkes
15. april 2024
Et større anlægsarbejde er netop gået i gang i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. Parkens Verdensmålarena skal…
Fotograf skildrer GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA i ny bog
11. april 2024
Som fotograf Mette Mørk selv udtrykker det, forsøger man at suge det hele til sig, når man besøger G…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.