Dagens programI dag 10-18

To nye nanduer i parken

17. november 2020

To nye nanduer i parken

GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs sydamerikanske område har fået to nye beboere.


Med kun en enkelt nandu-kok i det sydamerikanske anlæg i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA var det på tide, at få nyt blod til parken. Derfor har blandt andre parkens biolog Kim Skalborg Simonsen været i København Zoo for at hente nye nanduer.

- Turen gik rigtig fint. Fuglene lå stille og roligt i bilen hele vejen, og vi fik dem også sluset fint ind i vores stald, da vi kom tilbage, fortæller biologen.

Med på turen var også tre hun-nanduer, som dog ikke skulle blive i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, men i stedet blev hentet af Jyllands Park Zoo.

En rolig tilvænning
De to nye hanner er netop ikke blevet lukket helt sammen med parkens ene han og hunnerne.

- De andre nanduer har accepteret dem med det samme, men de er heller ikke så store endnu. Så det er fint at de lige så stille kan vokse op og blive en del af flokken. Derimod syntes et par af guanakoerne at de to nye var lidt spændende, så der var lige et par dyr der fik sig lidt motion. Men interessen aftog hurtigt og der er ro på igen, fortæller biologen.

Han er også godt tilfreds med, at fuglene er ankommet i vinterperioden, hvor parken er lukket:

- I København Zoo må gæster ikke køre rundt i egen bil, så her går dyrene i et anlæg uden helt tæt kontakt. Men her i parken kan biler og busser køre igennem det sydamerikanske område, og det skal de to nye fugle selvfølgelig vænne sig til. Så det er godt, at der her over vinteren kun vil være trafik af personale, så fuglene får en rolig tilvænning til trafik.   

Hannerne ruger
Det er to unge hanner, der nu er ankommet til parken, så biologen forventer ikke, at de er helt klar til at ryge på æg næste sommer.

- Hos nanduerne er det kun hannerne, der ruger på æggene. Med de to nye kokke sker det måske ikke lige til den kommende sommer, men sommeren efter er der mulighed for, at der er mere end én han, der ruger i parkens anlæg.

 

 

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.