Dagens programI dag 10-20

TILLYKKE

12. august 2019

TILLYKKE

I dag fylder GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA 50 år.


For præcis 50 år siden – den 12. august 1969 – slog Løveparken portene op og bød gæster ind til parkens allerførste sæson.
Parken blev grundlagt af Jacob Hansen, som ejede en mindre zoologisk have i Vejle. Rundt om i Europa havde han hentet inspiration til den første danske safaripark med fritgående løver.
Trods mange startproblemer og skeptiske myndigheder lykkedes det ham at åbne Løveparken i Givskud, og allerede fra den første sæson blev parken en stor succes.
Dengang blev gæster lukket ind i hold med 20 biler - og med et patruljekøretøj forrest og et bagerst. Turen rundt blandt løverne tog 20 minutter. Og i løbet af parkens første tre måneder kommer der 200.000 gæster.

Den moderne zoo

I dag hedder parken GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA og er en moderne zoologisk have, som har været statsanerkendt siden 1989.
Formidling og undervisning, bevarelse af truede dyrearter og forskning er de grundliggende formål for GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA i dag. Derudover fokuserer parken på at tilbyde gæster en god og lærerig oplevelse i et rekreativt miljø.
Siden åbningen i 1969 er parken vokset støt og huser nu godt 600 dyr fordelt på cirka 50 arter fra hele verden.

 

 

 

 

 

 

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.