Åbent i dag: 10-17
Direktør i GIVSKUD ZOO, Richard Østerballe, og direktør på Naturhistorisk Museum, Bo Skaarup, skød udstillingen i gang.

Tilbage til istiden åbnet

26. marts 2018
Til tonerne af traditionel same-musik blev den nye udstilling ”Tilbage til istiden” åbnet i GIVSKUD ZOO.

To træstykker udskåret i form af rensdyr skulle skydes ned med pil. Og så ville den store nye udstilling ”Tilbage til istiden” være åbnet i GIVSKUD ZOO.
Det gik dog ikke helt efterplanen. For selvom direktør i GIVSKUD ZOO, Richard Østerballe, og direktør på Naturhistorisk Museum, Bo Skaarup lignede et par istidsjægere iført rensdyrskind, var de ikke helt så trænede i at skyde med bue og pil. Derimod var der ikke noget i vejen med opfindsomheden, så da de ikke kunne ramme træskiverne med pile, forsøgte de sig med isbolde. Da det heller ikke virkede, kom buerne i brug igen – denne gang til at banke direkte på rensdyrskiverne. Og det virkede. Udstillingen blev åbnet. 
Det hele blev flankeret af taler fra direktørerne og traditionel same-musik, leveret af koret EVE fra Aarhus, som blandt andet er kendt fra TV2-programmet ”Danmark har talent”.

Udstillingen er etableret med støtte fra Nordea-fonden og giver gæster mulighed for at lære om den kolde tidsalder, møde fortidens giganter som for eksempel mammutter og sabelkatte, og opleve en dyreart som levede i istiden og stadig findes i dag, nemlig rensdyr.

- Vi er glade for udstillingen. Formidlingsmæssigt er den stærk, fordi det danske landskab og naturen er formet af flere istider igennem de sidste hundredetusinde år. Og i disse klimaforandringstider er en forståelse af istiderne og de enorme forandringer, de medførte, meget vigtig, siger direktør i GIVSKUD ZOO, Richard Østerballe og tilføjer:

- Samtidig er det en interessant udstilling med flotte modeller af dyr og med aktiviteter, som levendegør de udfordringer, de første mennesker oplevede i Danmark efter sidste istid. Så vores gæster kan få både en lærerig og underholdende oplevelse, når de besøger udstillingen.

Udstillingen er en vandreudstilling, som er udviklet af Naturhistorisk Museum i Aarhus og Aalborg Zoo – og etableret med støtte fra Nordea-fonden. Derfor var repræsentanter herfra inviteret med til indvielsen.

GIVSKUD ZOOs gæster kan opleve den store udstilling ”Tilbage til istiden” i sæson 2018 og 2019.

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Event: Hunde i zoo 2024
16. april 2024
Mød voksne hunde og små hvalpe, oplev actionfyldte demonstrationer og hør hundeeksperter fortælle, n…
Verdensmålsarena skal overdækkes
15. april 2024
Et større anlægsarbejde er netop gået i gang i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. Parkens Verdensmålarena skal…
Fotograf skildrer GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA i ny bog
11. april 2024
Som fotograf Mette Mørk selv udtrykker det, forsøger man at suge det hele til sig, når man besøger G…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.