Dagens programI dag 10-20

Tæt kontakt hos bjørnene

4. oktober 2019

Tæt kontakt hos bjørnene

I de seneste dage har GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs brillebjørne-par udvist stor interesse for hinanden og leget meget sammen. Det betyder ikke, at der er unger lige om hjørnet, men det er gode tegn.


Hunnen Nazca har udvist begrænset interesse over for hannen Raymi, siden de begge kom til GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA for et par måneder siden. Hun viste tydeligt, at hun ikke ville have ham for tæt på, og han sørgede for at holde afstand til hende.
Men i de seneste dage er der sket et skifte i bjørneanlægget.

- Raymi og Nazca har været meget interesserede i hinanden. De har været legesyge og tumlet rundt i anlægget, og det har vi ikke set før, siger biolog i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, Kim Skalborg Simonsen.

Ikke nødvendigvis brunst
Jersey Zoo, som har sendt Raymi til GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, har også før oplevet en lignende adfærd hos dyrene. Ifølge personalet i Jersey har de observeret legesyge og energiske bjørne i perioden lige op til parring.

- Det betyder ikke, at vi kan fastslå, at Nazca er på vej i brunst lige nu, eller at vi kan vente unger til næste år. Begge bjørne er lige i underkanten af at være kønsmodne, og vi regner med, at det først sker inden for det næste halve til hele år. De fleste brillebjørnes brunst er om foråret, så vi regner ikke med noget lige nu. Men det er jo rart at se, at der sagtens kan være god, tæt kontakt mellem de to brillebjørne, siger Kim Skalborg Simonsen.

Håbet på sigt er unger
Nazca og Raymi er de højst rangerende brillebjørne i det europæiske avlssamarbejde, og derfor er det gode tegn, at de nu udviser interesse for hinanden, lyder det fra biologen:

- Det er klart, at vi håber, at bjørnene på sigt kan få unger, og de seneste dages leg og interesse for hinanden tyder på, at det godt kan være en mulighed i fremtiden.

 

 

 

 

 

 

 

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.