Dagens programI dag 10-20

Sulawesiunge er en han

17. september 2020

Sulawesiunge er en han

Den lille sulawesiunge, der kom til verden i august, er en han. Ungen stortrives og er meget aktiv.


Det er sidst på eftermiddagen og tid til at lukke dyr ind. Og så snart dyrepasser Jette Nørgaard lader lågen mellem det store udeanlæg og indeanlægget gå op hos sulawesimakakkerne i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, kommer hannen og de fire hunner. Og i favnen på hunnen Melfi sidder det nyeste medlem i flokken - ungen som blev født i august.

- Jeg er sikker på, at det er en han. Vi har jo aldrig haft en unge før, så det er learning by doing, og så drøfter jeg nogle gange pasning med en dyrepasser i udlandet, hvor nogle af vores makakker kom fra., fortæller Jette Nørgaard, som er sulawesimakakkernes faste dyrepasser og tilføjer:

- Det er jo ikke så nemt at se kønnet lige efter fødslen, fordi ungen sidder så tæt og er gemt væk hos mor. Men efter godt en uge kunne jeg se noget, der mindede om en pung hos den lille. Og efterhånden som ungen blev mere energisk og blev vendt rundt, så man kunne se ind mellem benene, kunne jeg se en lille tap. Og nu hiver de alle sammen i den, så der er ingen tvivl, griner dyrepasseren. 

Navn minder om mors
Ikke alle dyr får navne i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, men sulawesimakakkerne gør. Jette Nørgaard har valgt et navn, der minder om morens, og som derved gør det let at huske, hvem der er mor til hvem. Det samme gør sig gældende for eksempel hos parkens kameler, hvor ungers navne altid har samme forbogstav som moren.

- Til den lille unge har jeg valgt navnet Melvin. Det passer godt til morens navn, siger Jette Nørgaard.

Stortrives og er aktiv
Ungen er nu nogle uger gammel, og ifølge dyrepasseren har han det rigtig godt, og så er han rigtig aktiv. Hans store øjne er meget vågne og søgende. Og mens faren er helt uinteresseret i den lille, er de andre makak-hunner særdeles nysgerrige. 

- Der sidder altid en på hver sin side af moren og piller ved ungen. Så han bliver nærmest flasket op af alle hunnerne. Det er dog kun moren, der sidder med ham, og jeg har endnu ikke set ham kravle rundt selv. Men det er jo ikke til at vide, hvad de laver, når jeg ikke er i anlægget. Det bliver dog sjovt at se ham futte rundt på egen hånd, siger Jette Nørgaard.

Den lille unge er fortsat helt lys i ansigtet, ved ørerne og ned ad kroppen. Først når den bliver større bliver den helt sort som de voksne sulawesimakakker. 

 

 

 

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.