Dagens programI dag 10-20

Succesfuldt løb i parken

3. juni 2018

Succesfuldt løb i parken

Over 130 løbere brugte søndag formiddag på maraton og familieløb i GIVSKUD ZOO. Begivenheden bød på en enkelt udfordring, men blev ellers afviklet i fin stil.


- Er I klar? Vi tæller ned; Tre, to, en, nu.

Klokken er 8.00, da GIVSKUD ZOOs vagtleder Christan Unmach sender de første løbere afsted. Godt 50 maratonløbere sætter ud på den 5,3 kilometer lange rute gennem parken.
Ruten slanger sig forbi dinosaurerne, gennem skov, forbi savannen med næsehorn og savannebøfler, ad stier, op over området P1 med kameler og elefanter – og tilbage mod start- og slutområdet, hvor der også er depot med vand, slik og frugt.

- Det er så skøn en rute, lyder det igen og igen fra maratonløberne, da de begynder at nå tilbage til depotområdet efter første omgang.  

Kl. 9.00 sendes andet hold ud på ruten. Det er deltagerne ved halvmaraton, der begiver sig afsted.
Og kl. 10.30 er der startskud for de to hold på henholdsvis 5 og 10 kilometer. Her er flere børn med.
I alt er over 130 deltagere med i løbene, som GIVSKUD ZOO har arrangeret i samarbejde med Marathondanmark.

Dyr på springtur
GIVSKUD ZOO har ikke holdt maraton før, så det var ikke til at vide, hvordan dyrene ville reagere på den uvente oplevelse med løbere ved anlæggene. 
De fleste dyr kiggede lidt, men lod sig ellers ikke mærke med løbernes tilstedeværelse.
Men wapitierne blev opskræmt, så for at de ikke skulle stresse over den uvante oplevelse, blev de lukket ind på en savanne. De kunne dog ikke rigtig falde helt til ro, og en af wapitierne endte med at skræmme flokken af bongo-antiloper, så en af dem stak af. Personalet var dog klar til at gribe ind, så safariruten blev midlertidigt lukket, mens dyrene blev ført tilbage til deres vante pladser. 

 

Måske maraton og familieløb igen en anden gang 

Trods udfordringen med dyr på springtur var dagens løb så stor en succes, at begivenheden måske kan gentages en anden gang.

- Vi er rigtig godt tilfredse. Der har været en god stemning, og vi har fået positive tilbagemeldinger fra deltagerne. Og nu ved vi, hvordan det bedst afvikles, og hvad der er behov for undervejs. Så det er ikke umuligt, at vi kunne holde løb i parken igen en anden gang, siger Christian Unmach.


 

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.