Dagens programI dag 10-20

Succes med avl hos yakokserne

8. juli 2021

Succes med avl hos yakokserne

En omlægning af GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA yakokseflok har båret frugt. Senest er der født en lille hun, som er i fin form.


- Det er en lille dame.

Dyrlæge i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, Ditte-Mari Sandgreen, er denne sommermorgen taget ud for at tilse parkens nyeste beboer i flokken af yakokser. En lille kalv er kommet til verden, og den skal mærkes samt sundheds- og kønstjekkes.

- Hun er i rigtig fin form. God størrelse, holder sig godt til mor, og moren har allerede fået en unge før, så vi ved, at hun er god til at passe dem. Så vi er rigtig glade for denne tilføjelse til flokken, siger dyrlægen, mens ungen løber tilbage til sin mor for at få en tår mælk efter tjekket.

Udvidelse af flokken er en succes
Det nyeste skud på yakokse-stammen i parken viser, at en ændring i flokken fra 2019 har været en succes. Her blev tre unge hunner hentet ind fra Sverige for at styrke avlen i flokken efter flere år uden kalve hos yakokserne.

- For et par år siden havde vi kun en enkelt ældre hun tilbage i anlægget. Da det er en sårbar art, ville vi rigtig gerne forbedre vores muligheder for at yngle og styrke bestanden. Derfor hentede vi de tre nye unge hunner ind. De var ikke helt kønsmodne, da de ankom, men det blev de, og nu har to af dem fået unger, så det må siges at være en succes, fortæller dyrlægen. 

Med tilkomsten af den lille hun er der nu otte yakokser i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA; en tyr, fire hunner, to store kalve fra sidste år og så den nyeste fra i år. De kan opleves i deres anlæg mellem områderne P2 og P3.

 

 

 

 

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.