Dagens programI dag 10-20

Stærke ben på nyfødt gnu

10. april 2020

Stærke ben på nyfødt gnu

Foråret har indtil videre budt på tre fødsler af gnukalve i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. Og selvom de nyfødte virker skrøbelige, lige når de kommer til verden, skal man ikke tage fejl; de er lynhurtigt på benene.


Inde i stalden pruster moren advarende for at beskytte sin nyfødte, og den lille gnukalv, som netop er kommet til verden, vralter usikkert rundt på de lange ben.
Med denne fødsel er der nu tre hvidhalede gnukalve i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA.

- Alle tre kalve virker til at trives. Vi har fået to hunner og en han, og det er helt normalt, at de nye kalve melder deres ankomst på denne tid af året, siger de hvidhalede gnuers faste dyrepasser, Thomas Kolbæk.  

Fra usikker til lynhurtig
Selvom man ved første øjekast kunne tro, at den lille kalv på de lange ben kan trimle om, når det skal være, så er det faktisk nogle meget stabile stænger.
Allerede få minutter efter fødslen kan kalven stå på benene, og blot nogle timer senere kan den løbe rundt – næsten ligeså hurtigt som sin mor.

- Der ser man tydeligt, hvor forunderlig naturen kan være. Fra at have ligget i sin mors mave i godt 250 dage til at rende rundt på savannen ganske kort tid efter, siger dyrepasseren.

En naturlig forklaring
Ifølge Thomas Kolbæk skal forklaringen findes i dyrene oprindelige levested og levevis;

- På savannen i Afrika dur det ikke, at de nyfødte bare ligger på jorden. Så ville de være et nemt bytte for rovdyr som for eksempel løver. Ungerne er nødt til hurtigt at komme på benene, så de kan følge med og  blive beskyttet af resten af flokken.

I GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA kan du opleve gnuflokken på den store afrikanske savanne, som de deler med blandt andre næsehorn og savannebøfler.

 

 


 

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.