Dagens programI dag 10-18

Spabehandling til dværgflodhesten

15. marts 2022

Spabehandling til dværgflodhesten

Det danske vintervejr kan være hårdt ved GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs dværgflodhest Micro Chip. Men det er der råd for; dyrepasseren sørger nemlig for at gnubbe ham ind i babyolie flere gang om ugen.


En spand med lunket vand, arbejdshandsker med bløde gummidutter, babyolie og masser af kiks til at aflede opmærksomheden. Så er dyrepasser Tina Frisk klar til dagens ”spa-behandling” af GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs dværgflodhestehan Micro Chip.

- I naturen lever dværgflodheste den afrikanske regnskov, hvor luftfugtigheden er rigtig høj. Men luften ved de danske vintre er luften noget mere tør. Og det betyder, at Micro Chip får meget tør hud om vinteren, hvilket betyder, at hans hud begynder at skalle af. Så det problem prøver jeg af afhjælpe ved at smøre ham ind i babyolie over hele kroppen flere gange om ugen, fortæller Tina Frisk, som har passet dværgflodhestene i efterhånden den del år.

Sjældent tæt på
I dværgflodhestestalden er der et bassin med varmt vand, som Micro Chip kan benytte for at holde huden fugtig, men han har aldrig været så vild med at bruge det, så han har kun brugt det meget lidt. Derfor prøver Tina Frisk denne alternative metode med babyolie.
Og at Micro Chip kender dyrepasseren rigtig godt, er måske med til give Tina Frisk mulighed for at komme så tæt på ham. 

- Vi dyrepassere går normalt inde hos dværgflodhestene, for eksempel ved rengøring af anlæg og stald, men vi plejer ikke at røre ved dem. Men nu har Micro Chip over den senere tid så vænnet sig til, at jeg går helt tæt på ham, fortæller dyrepasseren.

Opmærksom på signaler
Behandlingen med babyolie foregår altid på Micro Chips præmisser, og dyrepasseren holder løbende øje med, om dværgflodhesten er tilfreds og rolig.

- Han har nogle ret store tænder, og jeg har bestemt ikke lyst til, at han sætter de tænder i mit ben, hvis han bliver utilfreds. Så jeg er hele tiden opmærksom på, om han gider at være med til det, og hvis han ikke synes, det er sjovt, så lader jeg bare være.

Men dyrepasseren er af den klare overbevisning, at han nyder det;

- Jeg har endnu ikke prøvet, at han ikke gider at smøres ind. Hvis ikke han kunne lide det, så kunne han bare gå væk, men han ligner en, der nyder det. Det må da også være skønt med oliemassage, samtidig med at man kan mæske sig i kiks, smiler hun.

 

 

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.