Dagens programI dag 10-20

Skrammer hos næsehorn

2. oktober 2018

Dyrlæge Ditte-Mari Sandgreen tilser Samia sammen med dyrepasser Tom Skovgaard Hansen.
Dyrlæge Ditte-Mari Sandgreen tilser Samia sammen med dyrepasser Tom Skovgaard Hansen.

En kort slåskamp har medført skrammer hos to af næsehornene i GIVSKUD ZOO. De bliver tilset dagligt, men skaderne er ikke bekymrende.


 

Når flere tons tunge dyr tørner sammen, kan det godt give et ordenligt tryk og nogle store skrammer. Det er sket for to af næsehornene i GIVSKUD ZOO; hannen Otzee og hunnen Samia.

- Ingen har set dem slås, så det har været en ganske kortvarig kamp. Men med den kraft de kan præstere, og med de store horn de har, skal der heller ikke meget til, før de får skrammer, fortæller dyrlægen i GIVSKUD ZOO, Ditte-Mari Sandgreen.

Ikke usædvanligt med skrammer
Det er sjældent, at næsehornene kommer i decideret slåskamp. Men de kan indimellem godt støde sammen, så det er ikke usædvanligt, at de har nogle skrammer. Denne gang er der bare lidt flere af dem, end der plejer at være.

- Det kan se voldsomt ud, fordi de har fået flere skrammer og sår, især ved hovederne. Men det er ikke bekymrende, når man tænker på, hvor hårdt næsehorn faktisk kan gå til hinanden, forklarer dyrlægen.  

Skrammerne er kommet i forbindelse med sammenstødet, men der gik nogle dage, før dyrlægen kunne vurdere skadernes omfang.  

- Når næsehorn tørner sammen, kommer der først skader under den tykke hud, hvor vi jo ikke kan se dem. Så udvikler sårene sig, og efter nogle dage kan vi se skrammerne. Det er klart, at vi nu holder øje med  og behandler Otzee og Samias skrammer, men indtil videre er vi ikke bekymrede, siger dyrlægen. 

Kender ikke årsagen
Fordi ingen har set næsehornene slås, kan man ikke sige, hvad der var årsag til sammenstødet.

- Det kan skyldes flere ting. Det kan være, de er blevet uvenner, er kommet for tæt på hinanden eller måske har Otzee villet parre, og det har Samia ikke været interesseret i. Det ved vi ikke. Og der er ikke noget at mærke på dem nu, så det har bare været en kortvarig uenighed, fortæller dyrlægen.

Ditte-Mari Sandgreen tjekker dagligt op på næsehornenes skrammer og renser dem. Og så vil sårene hele af sig selv.

 

 

 

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.