Dagens programI dag 10-20

Se den hemmelige før-julegave fra GIVSKUD ZOO

10. december 2015

Se den hemmelige før-julegave fra GIVSKUD ZOO

I næsten tre uger har der været hemmelighedskræmmeri i GIVSKUD ZOO. Men det er ikke på grund af julen. Årsagen er, at der for første gang er blevet født hele fire kæmpeodderunger i ét kuld i en dansk zoo.


"Det er en fantastisk begivenhed," udtaler direktør Richard Østerballe om den nylige kæmpeodder-fødsel. At fødslen er blevet holdt hemmelig i en måned, er der en bestemt årsag til.
"Erfaringer fra andre zoos viser, at den første måned er den mest kritiske i odderungers levetid. Derfor har vi ventet med offentliggørelsen, " forklarer Richard Østerballe. GIVSKUD ZOO er det eneste sted i Danmark, hvor besøgende kan opleve den sydamerikanske kæmpeodder. Direktør Richard Østerballe regner også med, at kæmpeodderne vil være klar til besøgende, når parken afholder vinterevent i uge 7, 2016.
"Vi satser på publikumsadgang. Om ikke andet, så via kameraovervågning."


En kæmpestor familie
Udover de fire unger og deres forældre, består kæmpeodderfamilien også af de to unger fra foråret 2015. Ifølge dyrepasser, Christina Kolbæk, har hele familien det godt, og særligt moren passer på de små ny:
"Moren har tæt kontakt med de nye unger. I begyndelsen måtte de store unger ikke komme tæt på, og det var kun moren, der tog sig af dem. Det er tydeligt, at det er mor, der bestemmer."
De to store unger har længe været interesseret i de små, og nu begynder de så småt at må deltage i pasningen af deres småsøskende.
"Når de flytter rundt mellem deres forskellige redekasser i anlægget, får de to store nu lov til at tage en unge hver," fortæller Christina Kolbæk.
Kønnene på ungerne vides stadig ikke med sikkerhed, men da kæmpeodderfamilien kameraovervåges, regner GIVSKUD ZOO med, at det snart bliver afsløret.


Se de fire unger og resten af deres familie i nedenstående video:

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.