Dagens programI dag 10-20

Så kom ulveungerne frem

28. maj 2021

Så kom ulveungerne frem

Ganske som ventet er årets kuld ulvehvalpe i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA begyndt at komme frem fra hulen.


Indimellem titter de små hoveder frem, og årets ulvehvalpe i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA kommer ud af hulen. De leger med hinanden, tumler med deres ældre søskende og dier hos moren.
Ifølge parkens biolog, Kim Skalborg Simonsen, er det helt som ventet:

- I forhold til deres fødselstidspunkt for godt en måned siden passer det med vores ulves sædvanlige  rytme, at hvalpene begynder at komme frem nu. Det er lige efter planen. I denne uge er første gang, vi har set dem ude af hulen i år. Men der var fred og harmoni i flokken. Så det er rigtig godt. Og de virker alle til at have det fint. 

Naturens gang gavner ungerne
Det er altid på samme tid af året, at ulvene får hvalpe. Både i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA og også i naturen.
Ulvenes normale brunstperiode ligger nemlig i begyndelsen af året, hvor de parrer sig, og så kommer hvalpene til et par måneder senere i løbet af foråret. Det er der en rigtig god grund til;

- Naturens gang giver hvalpene optimale betingelser, da de kommer til verden på det tidspunkt hvor der er masser af mad tilgængeligt. Ved at blive født om foråret har de små unger hele sommeren og efteråret til at vokse sig store og stærke, så de kan være klar til at gå vinteren i møde. Hvis ulveunger derimod blev født i den kolde tid, ville det være meget sværere for dem at overleve på grund af kulde og mangel på mad, forklarer biologen.

Kommer mere frem
Årets kuld ulvehvalpe er fortsat så små, at de stadig tilbringer en del tid i hulen i anlægget. Men ifølge biologen vil de i den kommende tid bevæge sig ud mere ofte.

- Lige nu er det stadig lidt usikkert, om man kan få et glimt af dem. Men det varer ikke mange uger, før vores gæster kan opleve dem drøne rundt i anlægget. Især om eftermiddagen er der en god chance for at se dem. Det plejer at være et populært syn hos vores gæster..
 

Der er syv store og fem små nordamerikanske ulve i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs flok.

 

 

 

 

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.