Dagens programI dag 10-20

Så kom der ulvehvalpe

11. maj 2020

Så kom der ulvehvalpe

Helt efter planen og ganske som ventet er der nu kommet hvalpe i ulveflokken.


I begyndelsen af maj blev årets kuld ulvehvalpe i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA tilset af parkens dyrepassere, dyrlæge og biolog.
Allerede i april vidste personalet, at der var kommet hvalpe, men de har ventet på at få chancen for at tilse ungerne.

- Vi skal lige have moren væk fra hulen, hvor ungerne befinder sig, før vi kan tilse dem. Og i de første uger efter fødslen forlader moren ikke hulen, så der kan vi ikke komme til. Men det lykkedes dyrepasserne at lukke moren fra her i maj, da hun søgte op af hulen for at spise. Og så var vi hurtigt inde for at tilse ungerne – og hurtigt ude igen for at mindske stressen for dyrene, fortæller biolog i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, Kim Skalborg Simonsen.

Fint lille kuld
I alt er der i år føjet fem hvalpe til flokken. Og biologen er godt tilfreds med kuldets størrelse og ungernes tilstand.

- De virker til at trives, og de havde alle en fin størrelse. Og så er det en passende kuldstørrelse, for så har moren overskud og mælk nok til at tage sig af dem alle sammen, siger han.

De fire af de små unger er sorte, mens der er en enkelt lys imellem.

- Lige nu er den kun svagt lysere end de andre. Men vores erfaring fra de tidligere år er, at den bliver endnu lysere med tiden. Det har vi også set ved vores kuld de seneste år. Der plejer lige at komme en enkelt lys eller to, fortæller biologen.

Indtil videre bliver ungerne i hulen, men det varer ikke længe, før de søger op i anlægget.
 
Med seneste kuld unger er der nu ni ulve i flokken i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA – forældreparret, de fem nye og så to af forældreparrets større unger.  

 

 

 

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.