Dagens programI dag 10-20

"Prinsessen"

30. september 2016

"Prinsessen"


Den nyankomne hungorilla, Khala, er ni år gammel og vokset op sammen med sin mor og far i Zoo Parc de Beauval i Frankrig. Hun var den førstefødte unge for faderen, Asato, i Beauval og blev derfor kaldt "La princesse"  af dyrepasserne. Forældrene har ud over Khala tre unger på seks år, tre år og otte måneder, så Khala er altså vant til at have med unger at gøre og har set sin mor opdrage dem. Dette tegner godt for hendes evner til at passe og opdrage sine egne unger, når den tid kommer.  
- Khala har faktisk også allerede en del "praktisk erfaring" med at passe unger, for hun har passet en anden hungorillas unge, fortæller dyrepasser Tina Frisk. Den anden hun var ikke så god til at passe sin unge, så det tog Khala sig af. Men hun afleverede ungen til dens mor, når den skulle have mælk, og så fik hun den tilbage igen bagefter.
Khalas moderinstinkt er også kommet til udtryk, når staben i Beauval har haft en gorilla bedøvet af forskellige årsager: Når den lidt omtumlet kom tilbage til flokken, sørgede Khala for at skærme den ved at sætte sig mellem den og publikum.

Nu venter vi bare.
De seneste 2 år har Khala fået p-piller, så hun ikke fik unger med sin far. Kort tid før afgangen til Givskud, holdt franskmændene dog op med at give hende dem. Nu venter vi blot på, at hun kommer i brunst og forhåbentlig bliver drægtig. Som nævnt har vi store forventninger til Khalas evner som mor, og det bliver spændende at følge, om hun kan leve op til dem.


Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.