Dagens programI dag 10-18

Pingviner pudser fjer

19. maj 2022

Pingviner pudser fjer

GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs humboldtpingviner pudser jævnligt deres fjer for at holde fjerdragten fin og tæt.


Øverst i vandkanten i det store bassin ligger flere humboldtpingviner og plasker. Det ser sjovt ud, som vandet står op omkring dyrene, når de drejer rundt i vandoverfladen.

- Se, de leger, råber et barn, som står og kigger ud over bassinet.

Men faktisk er det ikke leg, det er fjerpleje.

- Vi ser det dagligt, og pingvinerne ligger altid i vandoverfladen, når de pudser deres fjer, fortæller humboldtpingvinernes dyrepasser, Maja Lassen.   

Oliere fjerene fra kirtel
Humboldtpingviner har en tæt fjerdragt. Fjerene bliver imidlertid slidt, og én gang om året skifter pingviner dem alle sammen på én gang.
Og indimellem fjerskiftet sørger pingvinerne for at pleje deres fjer godt.

- Humboldtpingviner har en fedtkirtel, som sidder ved deres bagdel. Kirtlen udskiller en olieret substans, som pingvinerne trækker op og smører ud over fjerene. Det hjælper til at holde fjerdragten ren og tæt, så den kan fortsat kan holde vandet ude, siger Maja Lassen og tilføjer:


- I og med at fjerdragten er vandtæt, kan pingvinerne holde varmen i koldt vand, og det er vigtigt i deres naturlige leveområder, hvor de finder føde i havet.

Du kan se, hvordan humboldtpingvinerne pudser deres fjer, hvis du lægger vejen forbi deres anlæg ved området P1 i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA.  

 

 

 

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.