Åbent i dag: 10-17

Pingviner indtager nyt anlæg

22. marts 2022
GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs flok af humboldtpingviner har nu indtaget det store nybyggede anlæg.

I denne uge blev GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs store nyhed godkendt af Fødevarestyrelsen – og dermed kunne parkens humboldtpingviner i dag få lov til at indtage deres nye anlæg; Europas største pingvinanlæg.

Pingvinerne blev flyttet fra det midlertidige anlæg i en transportkasse tidligt om morgenen.
Det gik først stille for sig; pingvinerne var en smule skeptiske og tilbageholdne, da transportkassen blev åbnet, og de fik mulighed for at gå ud i deres store nye anlæg. Men der gik dog ikke mange sekunder, før de første tog mod til sig og gik ud. Så løb alle de andre efter, og samlet løb de ned mod det store bassin, hvor de hoppede i.

- Det er virkelig skønt at kunne lukke pingvinerne ud i området og se dem tage så godt imod omgivelserne. Anlægget har været længe undervejs og længe ventet. Så vi er rigtig glade for, at vi nu må tage det i brug, siger biolog og kurator i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, Kim Skalborg Simonsen.

Flere kommer til
I starten af ugen var der 45 humboldtpingviner i flokken i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA, som blev lukket ud i anlægget. Og i løbet af ugen bliver flokken udvidet to gange; først kommer der yderligere 11 pingviner til fra Guldborgsund Zoo og Botanisk Have. Og derefter skal der ankomme 15 pingviner fra København Zoo.

- Der findes 18 pingvinarter, og størrelsesmæssigt ligger humboldtpingvinen i midten af dem. Men den er dog ikke højere end cirka 50 centimeter, så det er jo et forholdsvist lille dyr. Derfor er brug for en stor flok i det store anlæg. Og det bliver sjovt at se dem alle sammen samlet i det nye anlæg. Vi glæder os til at fremvise det for vores gæster, og vi håber, at det vil blive spændende at se pingvinerne boltre sig på land og i vandet.

 

 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Event: Hunde i zoo 2024
16. april 2024
Mød voksne hunde og små hvalpe, oplev actionfyldte demonstrationer og hør hundeeksperter fortælle, n…
Verdensmålsarena skal overdækkes
15. april 2024
Et større anlægsarbejde er netop gået i gang i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. Parkens Verdensmålarena skal…
Fotograf skildrer GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA i ny bog
11. april 2024
Som fotograf Mette Mørk selv udtrykker det, forsøger man at suge det hele til sig, når man besøger G…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.