Dagens programI dag 10-18

Pingviner indtager nyt anlæg

22. marts 2022

Pingviner indtager nyt anlæg

GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs flok af humboldtpingviner har nu indtaget det store nybyggede anlæg.


I denne uge blev GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs store nyhed godkendt af Fødevarestyrelsen – og dermed kunne parkens humboldtpingviner i dag få lov til at indtage deres nye anlæg; Europas største pingvinanlæg.

Pingvinerne blev flyttet fra det midlertidige anlæg i en transportkasse tidligt om morgenen.
Det gik først stille for sig; pingvinerne var en smule skeptiske og tilbageholdne, da transportkassen blev åbnet, og de fik mulighed for at gå ud i deres store nye anlæg. Men der gik dog ikke mange sekunder, før de første tog mod til sig og gik ud. Så løb alle de andre efter, og samlet løb de ned mod det store bassin, hvor de hoppede i.

- Det er virkelig skønt at kunne lukke pingvinerne ud i området og se dem tage så godt imod omgivelserne. Anlægget har været længe undervejs og længe ventet. Så vi er rigtig glade for, at vi nu må tage det i brug, siger biolog og kurator i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, Kim Skalborg Simonsen.

Flere kommer til
I starten af ugen var der 45 humboldtpingviner i flokken i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA, som blev lukket ud i anlægget. Og i løbet af ugen bliver flokken udvidet to gange; først kommer der yderligere 11 pingviner til fra Guldborgsund Zoo og Botanisk Have. Og derefter skal der ankomme 15 pingviner fra København Zoo.

- Der findes 18 pingvinarter, og størrelsesmæssigt ligger humboldtpingvinen i midten af dem. Men den er dog ikke højere end cirka 50 centimeter, så det er jo et forholdsvist lille dyr. Derfor er brug for en stor flok i det store anlæg. Og det bliver sjovt at se dem alle sammen samlet i det nye anlæg. Vi glæder os til at fremvise det for vores gæster, og vi håber, at det vil blive spændende at se pingvinerne boltre sig på land og i vandet.

 

 

 

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.