Dagens programI dag 10-18

Pingviner håndfodres tre gange dagligt

15. april 2022

Pingviner håndfodres tre gange dagligt

Dyrepasserne i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA håndfodrer parkens humboldtpingviner flere gange dagligt for at sikre dyrenes trivsel.


Klokken er 7.30 om morgenen, og dyrepasserne Maja Lassen og Mia Goosvig Engmann Emdal er rykket ind i humboldtpingvinernes anlæg med skamler og spande med sild og brisling. Det er tid til morgenmad for pingvinerne.
Maja Lassen ringer med en lille klokke, og signalerer dermed over for pingvinerne, at det er spisetid.

- Vi fodrer tre gange dagligt - morgen, middag og eftermiddag - med cirka 10 kilo fisk pr. gang. Den mængde justerer vi løbende, alt efter hvor mange dyr der er i anlægget, og hvilken mængde føde de har behov for. De har for eksempel brug for mere, når de skifter fjerdragt. Og en gang om dagen får pingvinerne fisk med flydende vitaminer, fortæller dyrepasser Maja Lassen.

Fodrer tæt på vandet
Selvom pingvinerne lever i en dyrepark og ikke i naturen, har de stadig den naturlige adfærd, at i vandet er de trygge.

Pingvinerne har selvfølgelig vænnet sig meget til os, men der kan være noget, der lige pludselig overrasker eller forskrækker dem. Derfor fodrer vi altid tæt på vandet for at give pingvinerne mulighed for at søge derud, hvis de pludselig bliver utrygge, fortæller Maja Lassen.

Vigtigt med håndfodring
Det er dog ifølge dyrepasseren vigtigt, at selve fodringen foregår på land, og at de ikke bare kaster fisk ud i pingvinernes store bassin.

- For det første giver håndfodringen os mulighed for at tjekke pingvinerne og tilse dem tæt på, og det er vigtigt, for at vi kan holde øje med dyrenes sundhed og trivsel. Så kan vi for eksempel se, hvis nogle bliver lidt tynde og skal have lidt mere at spise, eller hvis nogen har fået skrammer. Så det er rigtig vigtigt med håndfodring på land, forklarer dyrepasser Maja Lassen og tilføjer:

- Samtidig kan vi ikke bare kaste store mængder fisk ud i vandet, for hvis pingvinerne ikke spiser dem, så ligger de simpelthen og rådner i vandet, og det er vi ikke interesserede i.

Hvis pingvinerne ikke spiser alle fisk fra spandene, der bruges til håndfodringen, lægger dyrepasserne resten i et trug i anlægget, som pingvinerne løbende kan spise fra. Dette trug tømmes dagligt, så dyrepasserne altid er sikre på, at pingvinerne får friske fisk. 

 

 

 

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.