Dagens programI dag 10-20

Pedicure til æslerne

6. marts 2017

Pedicure til æslerne


Det er vigtigt, at æslerne i GIVSKUD ZOO har sunde hove, for at de kan trives. Så en beslagsmed kommer regelmæssigt forbi parken for at tilse æslerne og beskære deres hove.En for en skal de ordnes. Hovene på GIVSKUD ZOOs æsler. Den første hoppe er hentet frem fra stalden, og beslagsmeden løfter bagerste, venstre hov, mens æslet roligt står og hviler hovedet på dyrepasser Villy.

Det kræver en vis portion tålmodighed, for der skal både renses, klippes, beskæres og files, før hoven er rigtig fin og sund. Men beslagsmeden arbejder hurtigt, så GIVSKUD ZOOs fem æselhopper og fem store føl kan hurtigt komme tilbage på græs.  

Æsler er kendt for at være stædige dyr. Men faktisk har de bare en veludviklet sans for, hvad der kan være farligt og risikofyldt for dem. Så da de skal hentes ud af stalden og over til beslagsmeden, er de lidt tilbageholdende og skeptiske, fordi de først lige skal se situationen an. Men da de er nået hen til beslagsmeden, går det fint.

Generelt er hovene på alle dyrene rigtig pæne. Et enkelt af æslerne har lidt betændelse, fordi lagene i hovene er skilt på grund af fugt fra jorden. Men det bliver slebet til, så det ikke kommer til at volde problemer.

Hele seancen med de fem store og de fem mindre æsler tager et par timer. Og så er æslerne klar til at gå foråret i møde med sunde hove.


Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.