Dagens programI dag 10-20

Parkens mindste sulawesimakak er en hun

27. juni 2022

Parkens mindste sulawesimakak er en hun

Den sulawesiunge, der blev født i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA i maj måned, er den første hun-unge, der er kommet til verden i parken.  


For en god måneds tid siden kom en lille ny sulawesimakak til verden i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. Siden da har dyrenes faste dyrepasser Jette Nørgaard forsøgt at få et glimt ind mellem benene på den lille unge. Og nu har hun konstateret, at det er en hun.

- Jeg er ret sikker. Alt tyder på en hun, og det er jo superskønt. Vi har fået fire han-unger før i 2020 og 2021, så denne nye unge fra 2022 er den første hun-unge nogensinde, der er født i parken, fortæller dyrepasseren.

Kan være svært at fastslå køn
Det er en vanskelig opgave for dyrepasseren at se, hvilket køn en nyfødt unge har. Det skyldes, at sulawesimakak-mødre er rigtig god til at holde deres små unger helt tæt ind til sig.

- Mødrene gør, præcis som de skal, de passer godt på deres unger. Det gør Sami også. Og så må vi jo bare vente med at se kønnet, til vi får chancen, siger Jette Nørgaard.

Sidst, Sami fik en unge, var i november 2020. Dengang kom den lille han Samuel til verden. Her gik der cirka to måneder, før den garvede dyrepasser kunne konstatere, at det var en han.

Har valgt navn
Jette Nørgaard giver ungerne navne ud fra, hvad mødrene hedder, fordi det gør det lettere at afgøre afstamning. Ungerne får dermed altid navne med samme to forbogstaver som deres mor.
Samis første unge hedder Samuel. Hunnen Tawas unge hedder Tarik. Hunnen Melfis unge hedder Melvin. Og hunnen Suras unge hedder Sunah.

- Jeg har valgt, at denne lille nye hun skal hedde Sari. Det er navn af hebraisk oprindelse, som betyder ”prinsesse”, og det bruges også i Indonesien, hvor arten sulawesimakak stammer fra. Så jeg synes, at det var meget sødt, og så flugter det med morens navn.

Du kan opleve Sari og de andre sulawesimakakker i deres anlæg ved P3 i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA.  

 

 

 

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.